Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2017 m. lapkričio 5 d., sekmadienis

CWOWI Naujienlaiškis. Spalis 2017

John Fenn, 2017 m. spalio mėn. 19 d.,

Sveikinimai visiems,

Ačiū už kantrybę
Aš turiu daug mėnesio senumo elektroninių laiškų, kurių neturėjau laiko peržiūrėti, bet matau skaitydamas jų temas, kad daug žmonių Jungtinėse Valstijose nori pagalbos pradedant namų surinkimus,– o tai mano darbas. Bet aš esu tik 1 žmogus, ir nešu visa tą krūvį JAV vienas, neminint aplinkinio pasaulio, kur šie poreikiai ženkliai išaugo. Mūsų sūnus Brainas seniai norėjo prisijunti prie komandos, ir mes planuojame tai padaryti kitą pavasarį.

Tai - vienas dalykas dėl kurio mes turime ramybę, bet mes nežinome tiksliai, kaip tai nutiks. Mes skaičiuojame savo biudžeto išlaidas šiais metais, kad galėtume teisingai nuspręsti, ir žiūrime kaip galėtume padengti savo kelionių išlaidas, kurios pačios neapsimoka, taigi, kitą pavasarį, mes būsime finansiškai geroje vietoje. Mes parašome jūsų maldų, kad turėtume išminties, ir dėkojame tiems, kurie aukoja CWOWI, jūs net negalite įsivaizduoti, kokie esate mums svarbūs. Ačiū jums.

Per kitas 2 savaites aš perskaitysiu visus elektroninius laiškus, aš blogai jaučiuosi dėl to, kad tiek daug jų jau guli mėnesį laiko mano el. pašto dėžutėje, bet per kitas 2 savaites jie bus peržiūrėti, ačiū už kantrybę.

Nepajudinamas
Vienas dalykų, ką Tėvas man parodė, yra tai, kad žmonės, kurie Jį pažįsta savo viduje yra nepajudinami jokių aplinkybių. Jie yra stabilūs, kaip ir Jis. Faktiškai, kai mes tampame labiau panašūs į Jį, mes tampame vis labiau tokiais – niekas mūsų „neišmuša iš vėžių”, mes skaitome žiniasklaidos straipsnių antraštes, girdime apie įvairius įvykius, bet savo viduje mes nesame pajudinami. Mes esame ryžtingi. Mes nesvyruojame, nors išorinis mūsų gyvenimas gali būti drebinams kaip medis uragano metu. Savo viduje mes turim ramybę.

Drugelių gaudymas
Daugelis jūsų atsimins tą regėjimą, kurį Viešpats davė man vieno aplankymo metu apie kvadratinį lauką pripildytą vaikų, kurie gaudė drugelius. Laukas buvo apšviestas saulės, kai viską aplink gaubė tamsa, o vaikai straksėjo ir bėgiojo bandydami pagauti drugelius, kurių didelė gausybė skraidė aplink. Jie buvo visiškai susitelkę į tuos drugelius ir visai nieko nenutuokė apie tai, kas vyko už lauko ribų. Jūs prisiminsite, aš mačiau, kaip vaikas staiga nustojo gaudyti ir pasisuko į lauko kraštą.


Žiūrėdama per lauko kraštą, ji nuėjo tolyn ir pamatė, kad prie pat lauko krašto sėdi žmonės, jie buvo apsirengę skarmalais, sėdėjo tamsybėse, liesi ir tuščiomis akimis. Bet jie norėjo žaisti šviesoje su kitais. Mergaitė ištiesė ranką į tamsybes, pačiupo pirmo žmogaus, kuris ten sėdėjo ranką ir įsitraukė jį į šviesą. Jis buvo transformuotas, tapo švariu sveikai atrodančiu berniuku.

Regėjime kiti vaikai liovėsi kreipę dėmesį į drugelius ir ėmė žiūrėti į lauko kraštą, tas laukas išsiplėtė už tų ribų, kurias jis anksčiau turėjo.

Ten stovėdamas Viešpats pradėjo aiškinti man regėjimo prasmę. Jis pasakė, kad daugelis Jo kūne buvo kaip tie vaikai gaudantys drugelius. Jei nepagauti pasaulio, pinigų, pozicijos visuomenėje ir panašių dalykų, tai jų ausis dūzgeno daugybė mokymų, bet tie mokymai neturėjo jokios realios įtakos jų dvasiniam gyvenimui. Daugelis buvo įtraukti į tą kvailumą, nors naudojo Jo terminalogiją, ir dar tai labai rimtai. Jie buvo apsigavę, nes jie nebuvo Žodžio vykdytojai, užuot pasirinkę augti ir nuolatos daryti sunkius sprendimus, kurių augimas Kristuje reikalauja, jie buvo dvasine prasme neutralūs, pramogaujantys besimėgaujantys dalykais, kurie nieko nereiškia ir neturi vertės amžinybėje.

Nors Viešpats taip nepaaiškino, bet mano terminologijoje, jie yra kaip tie, kurie priklausomi nuo televizijos, mąstantys apie epizodą po epizodo apie įvairias programas, visą dieną, arba apie viską, kol tai tampa nereikšminga, ir vis mąstantys apie patirtus malonumus, nors savo viduje klausiantys: „Kodėl aš tai padariau?“.

Taip vyksta su daugeliu žmonių, ir visur yra pasidalinimas Kristaus kūne, praraja tarp tų, kurie yra susitelkę į kitus užuot į tai, kaip jie jaučiasi arba į baimę dėl tos ar kitos doktrinos. Aš tai matau daugeliu atvejų, kai žmonės klausia kaip pradėti namų surinkimą. Jie nenori žaisti žaidimų, jie nori išreikšti savo rimtą tikėjimą pradėdami nuo savo namų ir šeimos, ir pakviesti kitus prisijungti prie jų šviesoje, kurią jie turi.

Rašte matome, kad krikščionio charakterio augimas visada susijęs su Dvasios vaisiumi asmens gyvenime, kaip matome 2 Petro 1:5-8. Niekur Rašte nerasime dvasinių drugelių paminėtų kaip vertų dėmesio dalykų. Pažiūėkime į sąrašą: pridėkite prie savo tikėjimo moralinį tobulumą, pažinimą, pastovumą, dievotumą, brolių meilę, besąlygišką meilę, ramybę, kantrybę, švelnumą, gerumą, romumą (gebėjimą nuolat mokytis)…2 Pt 1:5-8, Gal 5:22-24

Kurio iš mokymų ir „judėjimų” vykdomų Viešpaties vardu tikslas auginti žmones šiuose dalykuose? Į kur susitelkiama? Jei tavo dėmesys yra sutelktas į keistus populiarius mokymus ar judėjimus, tuomet tavo tikėjimas bus pajudintas kai tik populiarus mokymas praras populiarumą ir atsiras naujas. Jei tu susitelkęs vystyti anksčiau išvardytas dorybes, dėl kurių tavo charakteris panašėja į Kristaus kiekvieną dieną, tiesiog ten, kur tu gyveni, čia ir dabar, tu esi palaimintas. Todėl jokios aplinkybės nepajudins tavo tikėjimo ir tu būsi pripildytas ramybe.

Tu netapsi nepajudinamu, jeigu vaikaisi to, kas juda, kas nepastovu. Drugeliai tikslingai buvo regėjime tam, kad pailiustruotų tiesą.

Poreikiai tinkle
Mūsų brolis Danielius iš Kenijos, kuris keliauja ir į kitas tautas dėl CWOWI lankydamas ir koordinuodamas namų bažnyčias ten, šį pavasarį buvo atvykęs į mūsų konferenciją Nyderlanduose, jo kaime reikia vandens. Jie turi gerą ir gilų šulinį, bet valdžios ignoravimas ir politinė sumaištis neleidžia įsigyti negendančio vandeniui pumpuoti variklio ir vandens cisternos. NVO (Nevalstybinė organizacija) ketino parūpinti naują generatorių ir cisterną, bet ir vėl politinis nestabilumas privertė juos atidėti tą projektą. Taigi dabar kaimas turi imtis iniciatyvos pats.

Kaimas įves mokestį už vandenį, tai leis jiems nusipirkti kuro ir eksplotuoti įrenginį. Kaimas išrinko tarybą, kad ir vėl projektas nebūtų atmestas. Generatorius, cisterna, pumpavimo įranga kainuos 4500 $, ir tai palaimintų visa kaimą, kurio žmonės dabar turi eiti vandens į kitą kaimą. Jei jūs norėtumėte paaukoti, aš galu atsiųsti nuotraukas ir kainas, kurias pateikė Danielius savo prašyme. Mes kalbėjome apie tai prieš 5 mėnesius, kad surastume stabilų ir ilgai besitęsiantį problemos išsprendimą.

Namų surinkimas padrąsina asmenį kitaip nei auditorija
Įėjęs į didelį surinkimo pastatą, asmuo jaus ramybę dėl stiklinių sienų, suolų, ir ten tvyrančios tvarkos – tai stabilu, numatoma. Namų surinkimas neturi šitų dalykų. Asmuo – čia padrąsinimas, jei galim taip pasakyti, jo emocijos paliečiamos kitaip. Namų surinkime tu randi pilną kambarį žmonių, kurie valgo, meldžiasi, garbina ir bendrauja vienas su kitu eidami savo gyvenimo keliu... prie to reikia priprasti... bet tai labai normalu. Atrodytų kasdieniška paprasčiausiai susirinkti pas ką nors namuose... bet kai ateina Kristus, viskas keičiasi, Dievo Artumas viską keičia. Ir kadangi Jis romus ir nusižeminęs, Jis sugrįžęs ieškos žmonių, kurie maitino, rengė, girdė ir lankė Jį, kai Jis buvo alkanas, nuogas, ištroškęs ir ligonis, ar kalėjime, Jis čia jų tarpe kitaip nei auditorijoje.

Daugelis namų surinkimų prasideda nuo vienos poros ar asmens, kurie kviečia kitus prisijungti valgymui, maldai, garbinimui, pokalbiams apie tikėjimą. Apd 2:42 atskleidžia kokie buvo pirmųjų krikščionių susirinkimai: „....apaštalų mokymas ir bendravimas, duonos laužymas(valgymas kartu) ir malda.“ Labai paprasta.

Ačiū, kad prisimenate mus ir aukojate, ir ypač už maldas. Tiek daug įvykių ir man reikia išminties. Kaip Paulius sakė korintiečiams, kurie jį rėmė malda ir aukomis“ jie davė mums dovaną ir tarnavo šventiesiems...pirmiausia atidavė save Viešpačiui, ir tada mums pagal Dievo valią.“

Ačiū, kad esate mūsų gyvenime! Būkite palaiminti!

John ir Barbara

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.