Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2015 m. kovo 19 d., ketvirtadienis

Tai Dievo, ar mano valia, argi Jam svarbu? 4 dalis

John Fenn, 2015 m. vasario mėn. 28 d.,

Sveiki,
Kai aš buvau baigiamojoje vidurinės mokyklos klasėje, mama labai stipriai ir nuolatos vertė mane išsiskirti su Barbara, nes aš greitai turėjau išvykti koledžą, ir ten savo studijų metais sutikti šimtus merginų. „Jūroje yra daug žuvų, iš kur tu žinai, kad JI yra ta VIENINTELĖ skirta tau?“

Aš sudaužiau jos širdį
Tai skambėjo išmintingai, taigi aš sudaužiau Barbaros širdį ir pasakiau jai, kad mums reikia išsiskirti. Aš žinojau, kad sukėliau jai gilų skausmą, nes mes sakėme, kad mylime vienas kitą, bet mama neleido nepaklusti jos patarimui... man buvo 17.

Per sekančias 24 valandas aš mąsčiau apie tai ir netgi šiek tiek meldžiausi, bet dangus tylėjo. Nei Tėvas nei Viešpats nieko nesakė, tai glumino, bet aš žinojau, kad sprendimą turiu padaryti aš, o ne Jis. Aš žinojau, kad tai yra mano pasirinkimas, ir geriau jau kentėti pasekmes, bet vėliau, pasirinkus tinkamą žmoną pjauti to gero pasirinkimo vaisius.

Pasverti tai
Mano vienoje rankoje buvo mamos „daug žuvų jūroje“ argumentas. Kitoje rankoje tai, kad aš gerai pažinojau Barbarą, viską ko ji buvo mokoma vaikystėje, visas jos svajones ir ketinimus, ir kad ji būtų buvusi pasišventusi, ištikima žmona ir mama. Ji taip pat žinojo, apie mano patyrimą, ir kad aš ketinau būti pasišventusiu, rimtai dirbančiu vyru ir tėvu. Mes žinojome, kad mes galėtume kurti gyvenimą kartu.

Kad pradėčiau vėl viską iš pradžių, man reikėjo surasti merginą, kuri myli Dievą Tėvą taip kaip aš, tai žymiai susiaurino pasirinkimo lauką. Tada aš galvojau kaip mes turėsime susiderinti sielos srityje – ko mes gyvenime norime, ką mėgstame ir ko nemėgstame. Barbara ir aš abu mylėjome Dievą, mylėjome gamtą, panašiai matėme savo ateitį ir šeimos gyvenimą. Kai kuriose srityse mūsų požiūriai skyrėsi, ir tai vėliau mums padėjo augti Viešpatyje, mes abu turėjome išmokti ginčytis, šaukti vienas ant kito ir po to neįsižeidus užmiršti visa tai, mes pažinome vienas kito stipriąsias ir silpnąsias puses.

Aš staiga suvokiau, kad lygindamas kitas merginas su Barbara, būtent Barbaroje aš mačiau tai, ko norėjau. Aš supratau, kad nesvarbu, ką aš sutikčiau ateityje ji galėjo prilygti Barbarai, bet ji negalėjo būti geresnė už ją. Su tokiomis mintimis aš nuvykau į Barbaros namus, atsiprašiau, mes abu verkėme, ir iš naujo patvirtinome, kad mylime vienas kitą, ir nuo tada esame kartu.

Santuoka – Viešpats neturi pažinčių tarnybos
Aš pasakoju apie tai, kaip Viešpats deleguoja mums kai kuriuos dalykus nuspręsti patiems, šiandien dienos tema: „kaip būti vaisingu ir daugintis“. Kai kurios kultūros praktikuoja suplanuotas iš anksto santuokas, kurios nustatomos tėvų beveik nuo gimimo. Kai kurios kultūros reikalauja santuokai gauti leidimą iš kaimo vyresniųjų. Rūtos knygoje, ji pasipiršo Boazui, kai užsidėjo jo marškinius*, būtent tai jaunikis duoda jaunajai hebrajiškose vestuvėse, ir tai reiškia, kad dabar ji yra jo apsaugoje. Rūta (ir Naomė) buvo drąsios moterys! *(Rūtos 3:4-11)

(Negaliu nepapasakoti šiek tiek istorijos, jeigu jūs to nežinote. Kodėl Boazas norėjo moabietės žmonos? Todėl, kad jo motina buvo moabietė, ir jūs galite ją prisiminti: Rahaba, buvusi prostitutė iš Jericho, kuri padėjo žvalgams. Mato 1:5 sako, ji apsigyveno Izraelyje (priėmė jų Dievą taip, kaip ir Rūta), ir ji ištekėjo už Salmono. Jie turėjo sūnų Boazą, kuris vedė Rūtą. Istorija svarbi, nes Rūtos 3:21-22/ Mato 1:5 pasakoja mums, kad Rūta/Boazas turėjo sūnų Obedą, kuris turėjo sūnų Jesę, o Jesė –Dovydą. Taigi Rūta buvo Dovydo senelė, o Rahaba Dovydo prosenelė.)

Ar yra tas „vienintelis“
Aš sutikau daug Biblijos mokyklų studentų, paauglių jaunimo grupėse, ir žmonių internete, kurie klausė, ar Dievas turi tik vieną asmenį, su kuriuo nori sutuokti, ir jei jie praleidžia tą progą, ar jie pasmerkti daugiau niekada nesusituokti pagal Jo valią? Aš sakiau jiems, kad ne, rasti žmoną yra jūsų darbas, o ne Dievo. Ir viename gyvenimo laikotarpyje jūs galite įsimylėti vieną asmenį, bet kitame – kitą.

Ar gali Jis padėti? Taip. Ar gali Jis suteikti išminties ir įžvalgos apie tą kitą asmenį ir apie mus pačius, kad padarytume teisingą sprendimą? Taip. Jei jūs pakviesite Jį dalyvauti šitame sprendime, Jis gali suteikti jums liudijimą dvasioje, arba kitu būdu parodyti jums, kas jums yra teisingas asmuo? Taip.

Tavo dvasia gali būti patraukta prie kažko
Praeityje, kai mes su Barbara buvome paaugliais, vienas draugas iš mūsų „maldos ir šlovinimo“ grupės atėjo pas mane ir papasakojo man apie merginą mūsų grupėje prie kurios jį traukė. Jis pasakė, kad ji graži, ir kad giliai viduje jis jautė jai potraukį. Tą pačią dieną, pas Barbarą atėjo ta mergina pakalbėti apie tą patį vaikiną. Aš apie tai nežinojau. Ji pasakė, kad jis gražus ir giliai viduje ji jautė trauką jam.

Atskirai mes kiekvienas pasakėme, kad tai buvo jų dvasia, ir jų dvasia atpažino kažką kitame asmenyje, kas juos traukė, ir patarėme toliau stebėti, pažinti vienas kitą ir pažiūrėti, kas vyks. Jie taip ir pasielgė ir iki šios dienos tebėra santuokoje.


Tavo dvasia liudija arba jaučia potraukį...
Kas nutinka, kai dėl panašios asmenybės, pašaukimo, dovanų širdyje, asmens dvasiai patinka arba jis jaučia trauką kito žmogaus dvasiai? Taip nutiko, kai vieną dieną apsiverkusi Biblijos mokyklos studentė atėjo į mano raštinę klausdama, kodėl ji taip emocionaliai sureagavo klausydama tą dieną Biblijos mokykloje kalbėjusio misionieriaus. Aš paklausiau, koks yra jos pašaukimas. Ji atsakė –misijos. Aš pasakiau jai, kad jos dvasia atpažįsta pašaukimą, ir Dvasią ant to misionieriaus, ir liudija, štai kodėl ji buvo taip paveikta – jie turėjo tą patį pašaukimą.

Bet jei jauti trauką ir netgi myli kito žmogaus dvasią, tai nereiškia, kad jūs susituoksite. Tai gali nutikti, jei visi kiti dalykai teisingi, bet vyksta daug meilės romanų ir būna sudužusių širdžių todėl, kad vienas žmogus atpažįsta trauką savo dvasioje kito žmogaus dvasiai ir klysta, manydamas, kad tai nuo Dievo. Visa tai įvyksta tuomet, kai jo dvasia jaučia trauką kito žmogaus dvasiai.

Vieno žmogaus dvasia pamilsta kito žmogaus dvasią, ir dažnai potencialą, kurį mato kito žmogaus dvasioje, ir žmogus nepaiso sielos, kūno ir natūralių gyvenimo sričių, galvodamas, kad su Dievo valia viskas bus gerai. Aš mačiau situacijų, kai vieniši ar susituokę vyrai/moterys patirdavo potraukį kitam susituokusiam vyrui/moteriai savo dvasioje. Jie nuspręsdavo, kad susituokė turėdami neteisingus motyvus (dažniausiai kaltinamas geismas), taigi jie užmezga romaną, kuris suardo mažiausiai vieną, arba abi šeimas – ir visa tai todėl, kad jie nežino, jog jų dvasia gali liudyti apie kitą žmogų, bet tai ne Dievo valia svetimauti.

Jūsų dvasia liudys jums apie asmenį, turintį panašią asmenybę, pašaukimą, dovanas, arba esantį panašiame dvasiniame lygyje, bet tai nereiškia, kad Dievas sako, jog tas žmogus bus jūsų sutuoktinis. Mylėkite to žmogaus dvasią, bet laikykitės santykiuose ribų, kurių Viešpats tikisi iš brandžių žmonių Jame..

„Aš galvoju, kad potraukis labai dažnai klaidingai priimamas už tiesą“. Iš kino filmo „Runaway Bride“ (liet. Pabėgusi nuotaka)

Ir visame tame yra dar svarbūs etiniai, moraliniai, įstatymiški ir kiti teisingi dalykai, Dievas gali paskatinti vyro ir moters santykius, jei jie patrauklūs vienas kitam dvasioje, bet reikia paisyti sielos, kūno, natūralaus gyvenimo (darbas, šeima) sąlygų. Dažnai žmonės virš 30-ies ir vėliau nori, kad potencialus sutuoktinis tiktų į jų jau pilnai suformuotą gyvenimą, lygiai taip, kaip atsakytų į 20 punktų reikalavimų, keliamų norimam sutuoktiniui.

Bet jei nori sutuoktinio, tai reiškia, kad tu turi paguldyti savo gyvenimą dėl kito, tai gali reikšti, kad tavo dabartinis gyvenimas bus totaliai pertvarkytas, o gal net išardytas, kad tik būtų pritaikytas prie kito gyvenimo detalių. Laukia nežinomybė, todėl daugelis geriau tęs karjerą ar tarnavimą taip kaip anksčiau, nei rizikuos tuo, ką jie rūpestingai sukūrė sunkiu darbu.

Pas mane į raštinę atėjo viena pora iki vedybinės konsultacijos, ir viename susitikime jie beveik visai nesikalbėjo vienas su kitu. Kai jie sukryžiavę rankas atsisėdo į atskiras kėdes, ir keitėsi šaltais žvilgsniais, išryškėjo problema. Ar tai buvo neištikimybė? Ar tai slapta nuodėmė? Ar tai melas, kiek išleidžiama pinigų? Ne, tai buvo nesutarimas, kaip teisingai pakrauti indaplovę. Ar jiems užteks tik tos indaplovės?

Aš jau neturiu vietos, kitą kartą – indaplovės istorija, apie pinigus, ir mes toliau kalbėsime apie Jo valią, mūsų valią, ir ar Jam tai svarbu?


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.