Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2024 m. birželio 13 d., ketvirtadienis

Ar Šėtonas gauna Dievo leidimą? 4 iš 4

John Fenn, 7 June, 2024, Does Satan Get Permission from God? #4 of 4

 Sveikinu visus,

Jei Dievas veikia tik tam, kad suvaržytų ir apribotų Šėtono pastangas vogti, žudyti


ir sunaikinti mus, kaip gi mes patys atveriame duris išpuoliams? Jokiu būdu neatsakysime į visus klausimus, bet galiu pasiūlyti skyrių ir eilutę apie tai, kaip mes atsiveriame priešo atakoms.

Nuodėmės prieš kūną

 1 Korintiečiams 6:18 Paulius teigia, kad ištvirkavimas yra nuodėmė prieš kūną. Jis sako, kad yra nuodėmių už kūno ribų, bet tokios nuodėmės kaip paleistuvystė,  yra prieš kūną. Esmė to, ką jis pasakė, yra ta, kad nuodėmės kūnui pasireiškia kūne.

 Jo laikais ištvirkavimas (s*x už santuokos ribų, įskaitant su pagonių šventyklos prostitutėmis) būtų sukėlęs emocinę sumaištį, lytiškai plintančias ligas ir pan. Nuodėmės prieš kūną lieka kūne.

 Šis principas matomas tokiuose dalykuose kaip rūkymas, per daug ar per mažai valgymas, persidirbimas arba tinginiavimas ir kitos nuodėmės prieš kūną. Daugeliu atvejų stebuklingų išgijimų nebūna, nes žmogus tai padarė pats sau. Dievas vaikščios su jais, gydydamas būklę ar ligą, kurią jie patys sukėlė nusidėję savo kūnui, bet retai kada mačiau stebuklingą išgijimą.

 Tikiu, kad tik ateinančio amžiaus sužinosime apie nuodėmes kūnui, kurias padarėme sau dėl visų chemiškai patobulintų maisto produktų.

 Daugelis šiandien kaltintų velnią už tai, kas iš tikrųjų yra nuodėmės kūnui. Mano mama mirė nuo emfizemos nuo rūkymo 50 metų. Ji mylėjo Viešpatį, ir ne velnias tai padarė su ja, ji tai padarė sau pati.

 Tą patį būtų galima pasakyti apie 100 svarų antsvorio (45 tūkst.) turintį asmenį ir jo skaudančius sąnarius ar pėdas – tai, ką jis padarė sau sukelia tą skausmą sąnariuose ir pėdose, ir tam nėra gydymo. Dievas yra teisingas, duoda kiekvienam žmogui tai, ko jis nusipelnė – ką pasėsi, tą ir pjausi – tai yra sąžininga ir teisinga. Jis eis su mumis stengdamasis sustabdyti nuodėmę kūnui arba eis su mumis  gydymo proceso metu , bet Jis nesikiš akimirksniu išgydyti to, ką mes sąmoningai padarėme savo kūnui.

 Prietarai – 1 Korintiečiams 11:17-34

 Korinto bažnyčia prasidėjo Apaštalų darbų 18 skyriuje, kai žydai, graikai ir romėnai visi po vienu stogu susirinko romėno Justo namuose. Daugelis turėjo rasinių ir socialinių prietarų, kurių laikėsi, o kai kurie nevalgė bendrų valgių su kitais.

 Paulius paklausė, ar jie niekina Kristaus kūną? Jis sakė jiems, kaip Jėzus liejo kraują ir buvo sulaužytas dėl mūsų visų, ir „daugelis tarp jūsų yra silpnų ir sergančių, o kai kurie anksti mirė, neišskirdami Viešpaties kūno. Jei teisiame save, nebūsime teisiami. nusprendė, kad tai yra Viešpaties, bet jei esame teisiami , tai Viešpaties, kad nebūtume pasmerkti kartu su pasauliu“. 11: 28-32

 Šie žmonės išvystė savyje  tai, ką galėtume pavadinti „susilpnėjusia imunine sistema“, kad jie taptų „silpni ir ligoti“, kaip teigė Paulius. Jis tai susiejo su jų išankstiniu požiūriu į kitus. Vėlgi, tai buvo tai, kad jie bendravo vieni su kitais, bet nevalgė kartu. Taigi jų išankstinis nusistatymas buvo priekyje ir centre, kad visi matytų. Dėl to jie nusilpo ir susirgo, todėl daugelis mirė.

 Nesantaika – II Tim 2: 23-26

 Jis liepė Timotiejui nesivelti į kvailus klausimus, spėliones ir panašius žinojimus, kurie sukelia nesantaiką. Jis sakė, kad tie, kurie nesutaria, „susipriešina savyje“ ir kad „Dievas teduoda  jiems atgailą, kad pripažintų tiesą“. Atkreipkite dėmesį, kad atgailaujant taip pat reikalaujama pripažinti tiesą – jie klydo savo požiūriu, nuomone ir veiksmais. Mat Paulius rašė: „Šėtonas juos paima į nelaisvę jų valia“. Tai labai svarbu. Susipriešinęs  žmogus yra šėtono nelaisvėje ir vykdo jo valią.

 Atleidimas – II Korintiečiams 2:10-11: „... dėl jūsų aš atleidau tai, kad šėtonas nepasinaudotų mumis, nes mes žinome apie jo sumanymus“. (ketinimai: mintys, tikslai, protas)

 Vedybiniai santykiai – 1

 Korintiečiams 7:5: Vyrai ir žmonos neturi susilaikyti nuo seksualinės sąjungos, išskyrus tam tikrus sutartus laikus, „kad šėtonas nepasinaudotų jūsų nesusivaldymu“. (Graikų kalba: „akrasia“. Iš „ne“  ir „kratos“. (ty, nesugebėjimas nugalėti savo troškimus).

 Sudėtingas tikėjimas – II

 Korintiečiams 11:3-4: „Bijau, kad šėtonas jus suklaidintų nuo paprastumo, kuris yra tikėjimas Kristumi, kad jūs priimtumėte kitą Evangeliją, kitą Jėzų, kitą dvasią“.

 Jei jūsų tikėjimas tapo sudėtingas dėl formulių ir informacijos, kad jei padarysite x Dievas padarys y, tiesiog sustokite. Grįžkite prie savo tikėjimo paprastumo, atsisakykite sudėtingos Evangelijos, sudėtingo Jėzaus, sudėtingos Dvasios.

 Kai kurios iš šių ištraukų išvardijamos siekiant parodyti, kad dažniausiai mes, ne Dievas, o mes, atveriame duris velniui įeiti į mūsų gyvenimą. Žmonės  nerimauja, kad Dievas duoda Šėtonui leidimą mus išbandyti, kai Naujojo Testamento tikrovė dažniausiai parodo, kad mes esame tie, kurie leidžia šėtonui įsilieti į mūsų gyvenimą.

Šėtonas Jį paliko jį kuriam laikui sezonas – Luko 4:13

 Paskutinė mintis yra tokia. Jėzus buvo tobulas savo charakteriu, bet buvo gundomas kūne (paversti akmenis duona), siela (įrodyk, kad esi Dievo sūnus, nušokdamas nuo šio bokšto) ir dvasia (garbink mane ir aš tau padovanosiu pasaulį). Mums tik pateikiama Jo gundymo kategorijų santrauka, bet Jis buvo „visose srityse gundomas kaip ir mes, tačiau be nuodėmės“.

 Šėtonas paliko Tobulą Žmogų vienam sezonui – tai reiškia, kad šėtonui nereikia priežasties tave pulti, jis tiesiog tavęs nekenčia, nes tu esi Dievo vaikas. Demonas gali įkvėpti ką nors darbe, kad būtų prieš jus. Tas pats ir bažnyčioje ar šeimoje. Jis daro atsitiktinius išpuolius tik todėl, kad nekenčia mūsų.

 Net kai ateina neišprovokuotas išpuolis, mūsų gerasis ir mylintis Tėvas apriboja tai, ką Šėtonas gali padaryti. Kai matome, kad demonas ką nors kursto prieš mus, mes turime perimti valdžią tai dvasiai ir jos puolimui: „Aš įsakau dvasiai, veikiančiai per ____, nebepulti manęs Jėzaus vardu. Aš išvarau tave iš šitos situacijos , dangiškasis Tėve, prašau tavęs padėti tarp mūsų apsaugą, sieną  atsiųsk angelus pagal savo valią, kad mane apsaugotų ir, jei įmanoma, su jais išgydytų santykius, ačiū tau, Jėzaus vardu...“ ir dalykai panašūs į šituos! kaip tai – naudokitės savo įgaliojimais naudoti vardą!

 „Jei mane matėte, tai matėte ir Tėvą“. Jono 14:9. Jis niekada neatnešė blogio, norėdamas ką nors „pamokyti“...

 Kitą savaitę nauja tema! Iki tol, palaiminimai,

 

Džonas Fenas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.