Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2022 m. birželio 28 d., antradienis

2022 birželio CWOWI e- naujienlaiškis

June 2022 Newsletter

 Sveikinu visus,  

Kaip turi gyventi tikintys  žmonės , kai pasaulio ekonomika krypsta  į nuosmukį? Kaip turi gyventi tikintys žmonės, kai  puolami judėjiški ir krikščioniški kertiniai visuomenės pamatai?


 Mačiau statistiką, pagal kurią JAV vidutinė šeima nuo šių metų vasario mėnesio mokėjo 435 USD daugiau už pragyvenimą nei prieš metus. O nuo vasario mėnesio tapo daug blogiau. Infliacija JAV yra daug blogesnė nei ES, JK, Skandinavijoje, todėl JAV disponuojamosios pajamos smarkiai sumažėjo.

 https://www.jec.senate.gov/public/index.cfm/republicans/analysis?ID=A3FDE5A7-A0DD-4DDD-B8C1-DD91693BE0A6

 Kai kurie prisimins, ką Viešpats man prieš daugelį metų pasakė;JAV ateis laikas, kai ekonomika bus įtempta, ir  užklups sausra, kelianti grėsmę maisto tiekimui. Bendrame laiko intervale būtų 2 uraganai ir žemės drebėjimai, nors tikiuosi, kad dėl maldų tai  gali būti atidėta arba sumažinta. Iš tikrųjų ši sausra labai stipriai paliečia vakarus, todėl šį rudenį ir kitais metais iš vakarų atvežamų maisto produktų smarkiai sumažės. Žmonės vis dažniau patys užsiaugins  maisto, kad papildytų savo bakalėjos atsargas.

 Ir vis dėlto darbas, kurį Jėzus atlieka mumyse, tęsiasi nepakitęs.

Tiesą sakant, Jis yra Mokytojas, besinaudojantis aplinkybėmis, kad augintų mus Savyje. Čia yra Jo pagrindinis dėmesys. Kad ir kas nutiktų gyvenime, Jis visada suinteresuotas  auginti mūsų tikėjimą, tobulinti mūsų charakterį ir santykius su Juo.

 Viešpaties aprūpinimas gali būti ne toks, kokio mes visada norėtume. Kai kuriems žmonėms gali tekti gyventi po vienu stogu kelioms kartoms,  kad sutaupytų pinigų. Galbūt tai nebus vertinama kaip aukščiausias ir geriausias sprendimas, bet daugeliui tai bus Viešpaties aprūpinimas. Žmonės turės įkurti sodus, kad papildytų savo bakalėjos produktus – tačiau ir tai gali būti Viešpaties aprūpinimas. Gali prireikti disciplinos dėl gyvenimo būdo ir atidėti arba sumažinti nebūtinas išlaidas, tačiau tai, ką turime daryti remiantis sveika nuovoka, yra Viešpaties aprūpinimas. Mes laikomės pozityvaus nusiteikimo, garbiname ir ieškome Jo aprūpinimo.

 Metų metais  Viešpats kreipė  Kristaus kūną, siekdamas, kad jis  rimtai žiūrėtų į savo tikėjimą, išsivaduotų iš skolų, atidėtų dalykus, kurie atskiria, kad sutelktų dėmesį į tai, kas mus sieja. Prisiminkite, Jis man pasakė prieš kokius 3 metus, kad greitai ateis laikas, kai mūsų tikėjimas taps mums brangiu,  ir mes tai matėme pandemijos ir JAV, rinkimų ciklo metu.

 Šiandien   labiausiai jaudinantis laikas vaikščioti vaikščioti su Viešpačiu.

 Kai Jis pasirodė man ir liepė pradėti CWOWI, Jis pasakė: „Tai prieš laikus, kurie ateina“. Anksčiau tais metais (2001 m.) jis pasakė: „Kaip buvo pradžioje, taip turi būti ir dabar; aš veikiu santykiuose“. Iki šiol mūsų buvo paprašyta įvertinti save, kad galėtume turėti tą tinklą žmonių, kurie yra mūsų dvasiniame puslapyje ir ruošiasi sunkesniems laikams.

 JAV gyvena laikotarpį prieš pasikeitimų pradžią. Galbūt prisimenate, kad Jis kalbėjo apie 2022 m. rinkimus, kaip apie paskutinę galimybę sulėtinti blogį, ir dar yra maždaug 4 metai, bet tada blogis ateis į JAV su kerštu. Jis taip pat ragino stebėti  Vokietiją, Prancūziją ir Italiją. Jis sakė, kad kai Merkel paliks pareigas, Vokietijoje bus didelių pokyčių, ji  vėl taps labai drąsi, ir mes tai jau matome. Yra ir daugiau,  kai kurie tai prisimins iš mūsų „Zoom“ susitikimų, nes juose pasidalinau išsamesniais dalykais.

 Bet aš noriu pasakyti, kad nesvarbu, kas vyksta pasaulyje, augimas Kristuje nesustoja. Kovos su žmonėmis, sveikata, darbais, finansais tęsis kaip visada, bet kaip mes naudojame šiuos dalykus, kad priimtume teisingus sprendimus, skatinančius mus augti Kristuje, tai yra tikroji kiekvienos situacijos problema. Jis visada sakydavo, kad tie, kurie vaikšto su Juo, patirs aprūpinimą, ir daugelis pasaulyje žiūrės į glaudžias krikščionių grupes, einančias per gyvenimą kartu , turinčias bendrą tikslą, kaip į kažką , ko ir jie norėtų... taip pat  daugelis ateis pas Viešpatį artimiausiomis dienomis.

     Ko tikėtis...

     Dvasioje pasikeitė laikas Kristaus kūnui. Metas teisti save dėl nesutarimų ir susiskaldymo mūsų širdyse atėjo ir praėjo – vienoje pusėje buvo aukų, o kitoje – stipresnio ir brangesnio tikėjimo. Kitas sezonas skirtas iš tikrųjų pritaikyti tai, ką žinome Viešpatyje, kasdieniame gyvenime – mūsų santykiuose.

 Viešpats panaudojo pastaruosius trejus metus, kad atskleistų Kristaus kūno nebrandumą. Žmonės įrodė savo nebrandumą nutraukdami bendrystę dėl įvairių priežasčių – politinių, skiepų, požiūrio į pabaigos laikus ir kt. Iš tiesų, kai žmogus ginčijasi su žmogumi, kuris nepadarė nieko verto, kad nutrauktų bendrystę, jo problema yra su Jėzumi, o ne su asmeniu, nuo kurio atsiskyrė. Pirmajame savo laiške 11:19 Paulius korintiečiams pasakė, kad nesutarimai tarp jų buvo gerai, nes atskleidė, kas iš tikrųjų auga Kristuje, o kas ne, kas vertina Kristaus kūną, o kas ne.

 Manau, mes Krikščionys, kurie žiūrėjo į tai lengvabūdiškai, pagaliau pradeda atsibusti ir suprasti, kad tai ne žaidimas.

 Mes nepridedame Jėzaus prie savo užimto ​​gyvenimo, mes atiduodame Jam savo gyvenimą. Tai darydami žmonės nori tikro. Jie nori, kad aplink juos būtų žmonių, kurie tiki taip, kaip ir jie, su kuriais galėtų eiti per gyvenimą, kad ir kas nutiktų. Jie supranta, kad negali eiti į savo auditorijos bažnyčią pagalbos dėl elektros sąskaitos, tačiau jų draugai, su kuriais jie bendradarbiauja, yra pasirengę jiems padėti. Nekritikuoju auditorijos, kalbu apie struktūrą, nes lėšos turi būti skirtos  žmonėms, tikrajam surinkimui, o ne pastatui išlaikyti. Daugelis pastatų užsidarys artimiausiomis dienomis, nes negalės sumokėti būsto paskolos.

 Aš jau seniai mokiau, kad Jėzus ateina į surinkimą, kaip Jis apibūdina ją Mato 25:31-40,  kaip į kūną, kuris saugo vienas kitą – valgo, geria, priima žmones, lanko ligonius – labai nuolankus, praktiškas, kasdieniškas tikėjimas, kuris rūpinasi vienas kitu. Taip atrodysime Jo sugrįžime.

 Istoriškai į tokią situaciją  krikščionys patekdavo ištikus ekonominiams sunkumams ir persekiojimams.  Kai krikščionys turėjo priklausyti vieni nuo kitų dėl maisto ir tiekimo, kai ekonomika pašlydavo ir   krikščionys buvo kaltinami dėl visų visuomenės bėdų.

 Kai kurie vakarų bažnyčią palygino su laodikiečiais, kurie sakė, kad jie yra „praturtėję ir nieko nestokoja“, tačiau dvasiškai Viešpats vadino juos drungnais ir neteisiais Jo akivaizdoje – dvasiškai nuogais, nors jie laikė save dvasiniais kariais. Viešpats nusprendė pakeisti prioritetus, ar ne. „Štai aš stoviu prie durų ir beldžiuosi“, – taip Jis pasakė. Ar atsilieps Dievo tauta, ypač vakaruose? Ar vadovausimės sveiku protu ir tikėjimu, kad atliktume sunkų santykių Kristuje darbą? Arba eisime lengvu keliu ir stengsimės „nesūpuoti“ savo gyvenimo laivo?

 Aš nerimauju ne dėl tų, kurie tai skaito, o dėl tų, kurie tebegalvoja, kad niekas nepasikeis, kurie tikisi, kad viskas „grįš į normalias vėžes“, nesuvokdami, kad „normalu“ pasikeitė. Užjaučiu tuos, kurie galvoja kaip laodikiečiai: kadangi Dievas juos palaimino finansiškai, jie yra apdrausti nuo sunkumų. Mes visi turime tokių draugų, ir viskas, ką galime padaryti, yra tai, kiek mus veda Viešpats – kai meldžiamės už juos. Tikrai užjaučiu tuos, kurie šiais laikais neturi Viešpaties. Kokie jie turi būti įsitempę ir apimti nežinomybės baimės.

 „Darykite gera visiems žmonėms, o ypač Dievo namiškiams“. Kai Paulius rašė,  Galatams 6:10, prisiminkite, kad jie   susirinkdavo namuose, todėl jis ypač kalbėjo apie vietinius žmones, su kuriais bendrauji namuose. Jie yra mūsų pirmasis prioritetas, tie, kurie yra mūsų santykių srityje. Darykite gera visiems, o ypač tiems, kurie yra Dievo namuose.

 Kai kalbu apie mūsų konferencijas

 Man pasirodė, kad kai vartojamas žodis „konferencija“, žmonės galvoja apie užimtą savaitgalį, pilną informacijos, prigrūstą daugybės seminarų, kol smegenys bus pasiruošusios sprogti, juokinga. Bet pas mus taip nėra.

 Pavyzdžiui, prieš porą savaičių Nyderlanduose surengėme nuostabią konferenciją, kuri buvo labiau panaši į ramų šeimos susitikimą, o ne į konferenciją, kaip minėta aukščiau. Ypač svarbu kartu pavalgyti, pailsėti ir apsilankyti popietėmis, susitikti su naujais žmonėmis – ten buvo žmonių iš 15 tautų – ir proga mokytis vieniems iš kitų, toks yra gyvenimas, ką daro Viešpats, ir tai labai vertinga. Ir labai pasiilgome tų, kurie negalėjo atvykti pas mus dėl vakcinų reikalavimų – meldžiamės, kad visi galėtų keliauti be apribojimų tarptautiniu mastu.

 Mūsų JAV konferencija, vykstanti spalio 7–9 d., Kolumbo dienos savaitgalį, sparčiai artėja, todėl raginu apsvarstyti galimybę atvykti. Šie užimti, bet atpalaiduojantys savaitgaliai yra puikūs susitikti su naujais žmonėmis, kai akimirksniu pajusite, kad  pažinojote juos visą gyvenimą. Tai gilaus garbinimo laikas, laikas mokytis, melstis vieni už kitus, atsakyti į klausimus ir dar daugiau. Ypač jei jautėtės „visai vienišas“ arba norite susitikti su kitais „tame pačiame dvasiniame puslapyje“, labai prašau apsvarstyti galimybę atvykti, melskitės dėl to, žiūrėkite , kaip  Viešpats gali atverti  kelią. Tai bus palaiminimas.

 KWOWI („Kids Without Walls International“)

 Mūsų pastangos tęsiasi užkulisiuose, kurdami svetainę, kad žmonės galėtų spustelėti ir paremti konkrečius našlaičius ir vienišų motinų vaikus – tikriausiai dar maždaug mėnesį, kol mes visiškai pradėsime veikti. Kol kas apsilankykite mūsų svetainėje ir viršutiniame meniu raskite KWOWI arba nukopijuokite šią nuorodą: https://churchwithoutwallsinterational.org/kwowi/

 Chrisas ir naujieji grupės namai

 Galėjome įeiti į naujus grupės namus, kur jis bus apgyvendintas – Pirmą kartą apsilankęs Chrisas labai supyko. Kai nuvežiau jį atgal į jo dabartinius grupės namus, jis įsuko į savo miegamąjį, tada supyko, metė savo „Kindle“ į langą ir sulaužė abu...

 Žmonės, patyrę smegenų traumą, gimimo metu, pavyzdžiui, Chrisas, nelaimingo atsitikimo ar  karo metu, dažnai nemėgsta pasikeitimų, todėl būna pykčio prasiveržimų. Tai dėl  informacijos apdorojimo, o smegenys dirba lėčiau nei įvykių tempas. Tačiau praėjusią savaitę vėl lankėmės ir mintis kraustytis jame pamažu įsitvirtina... jis buvo ramus, nusiteikęs pozityviai. Vis dar yra keletas problemų, įskaitant saugos problemas, kurias jie turi išspręsti, tačiau procesas vyksta. Ačiū už jūsų maldas, už paramą, už tai, kad esate mūsų gyvenime.

 Laiminu,

 Johnas ir Barbara, Brian ir Amy 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.