Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2022 m. sausio 20 d., ketvirtadienis

2022 m. sausio mėn. CWOWI naujienlaiškis

 January 2022 Newsletter

Sveiki, Pirmiausia noriu atkreipti dėmesį į keletą įvykių, matomų aukščiau esančiose antraštėse.

Talsos konferencija spalio mėn

Kas antrus metus mes rengiame nacionalinę konferenciją Talsoje, o šiais metais datos yra spalio 7–9 dienomis (Kolumbo dienos savaitgalis). Registracijos informacija yra aukščiau esančiose antraštėse, taip pat mūsų savaitės mintyse. Oklahoma yra atvira valstybė, paliekanti plačias galimybes pačiam asmeniui. Mes


rezervavome pakankamai didelius kambarius, kad kiekvienas turėtų pakankamai sėdimų vietų, kad jaustųsi patogiai.

Be ilgojo savaitgalio susitikti su kitais tame pačiame dvasiniame puslapyje  viso to atgaiva, bus laisvai besitęsiantis garbinimas, mokymas, asmeninė malda, laikas klausimams ir atsakymams ir tiesiog praleistas laikas vienas su kitu valgant ir laisvalaikis.

 

Penktadienio vakarą atidarome trumpu susitikimu, prisistatymais, tvarkaraščio peržiūra ir panašiai, nes daugumai tai yra kelionės diena. Šeštadienį po pusryčių pradėsime nuo rytinės sesijos, tada pasirūpinsime pietumis, o po to ankstyvą popietę vyks susitikimas arba klausimai ir atsakymai, arba konkrečios temos, seminarai arba grupės diskusijos. Po popietės pertraukos vėl susirinksime vakarienės, po kurios vyks vakarinis garbinimas ir tarnavimas. Sekmadienio rytas po pusryčių bus „namų bažnyčios stiliumi“ mažose grupėse, kur už visus norinčius bus pasimelsta ir bus  ir laiko stabtelėti bei pažiūrėti, ką Viešpats pasakys ar parodys.

 

Tai šeimos renginys, todėl mes ribojame savo konferencijų dalyvių skaičių, kad išlaikytume tą artumo jausmą. Kviečiame, tiek kiek galime.

 

1 dienos susitikimas Fenikse

Šeštadienį, balandžio 9 d., turėsime 1 dienos susitikimą Phoenix. Registracija yra aukščiau esančioje antraštėje ir mano „Mintyse“ bei el. naujienlaiškiuose. Pradėsime 9.30 val., tada padarysime pertrauką pietums (pasirinktinai), tada ankstyvos popietės sesija su pertrauka vidury popietės, tada grįšime garbinimui ir tarnystės vakarui.

 

Tarptautinė konferencija Nyderlanduose

Mūsų tarptautinė konferencija  Nyderlanduose vyksta  birželio 4-6 dienomis, Sekminių savaitgalį, kuris Nyderlanduose yra nacionalinė šventė. Jis vyks gražiame Emaus name, vienuolyne, paverstame rekolekcijų centru, kaimo aplinkoje, pėsčiomis arba nedideliu atstumu nuo mažo Helvoirt miestelio. Ten gražu, ramu ir gaivu. Tai taip pat šeimos renginys.

 

Konferencija yra „viskas įskaičiuota“, maitinimas 3 kartus per dieną su į motelį panašiais privačiais kambariais ir jaukia valgomojo zona, kurioje galėsite susipažinti su žmonėmis iš viso pasaulio valgydami ir laisvu laiku. Paprastai dalyvauja žmonės iš maždaug 8–15 tautų, ir tai tarsi didelis šeimos susitikimas. Ypač šiemet, kai nebuvo susitikę porą metų, ypač laukiame vėl susitikti su senais draugais ir susitikti su naujais.

 

Taip pat atminkite, kad savo „Zoom“ susitikimus skelbiame antraštėse virš savaitinių minčių ir el. naujienlaiškių. Jei užsiregistruosite dalyvauti, jums gali tekti įrašyti įspėjimą savo kalendoriuje, kad tai primintų.

 

"Tiesos Dvasia
Vienas iš Kristaus kūne esančių skirtumų yra skirtumas tarp tų, kurie žinių įgijimą laiko branda, ir tų, kurie iš tikrųjų gyvena skaidriai ir dievotai.
Būkite sąžiningi sau: „Jei jūsų širdyje yra kartėlio, pavydo ir susiskaldymo, nesididžiuokite ir nesilaikykite to, nemeluokite tiesai“. Jokūbo 3:14
Tai eilutė apie buvimą sąžiningu su savimi. Nemeluokite patys sau apie savo įžeidimą, nesutarimus, „frakcijas“. Nesvarbu, kiek per metus surinktų užrašų žmogus turi iš nuostabių mokytojų, nes tai nesubrenda. Svarbu tai, kas iš tikrųjų yra širdyje – ir nuoširdumas su savimi dėl visko, kas ten yra bedieviška.
Aš dažnai sakiau, kad gyventi malonėje yra daug sunkiau nei gyventi pagal Senojo Testamento Mozės įstatymą. Įstatymas buvo susijęs tik su veiksmais, Dievas ieškojo laiko, kada Jo įstatymas bus įrašytas mūsų širdyse, priversdamas mus gyventi dorai iš širdies. Malonė reikalauja širdies motyvų ir minčių tyrumo kito atžvilgiu.
Jis pasakė: „Nemeluokite tiesai“, kitaip tariant, pripažinkite tai sau. Nemeluokite sau, kad nekovojate su frakcijomis, nesutarimais ir panašiai savo širdyje. Pripažinkite tai, pripažinkite savo nuodėmę pirmiausia sau, o paskui visiems, kuriems nusidėjote, ir dar kartą įeikite į Jo ramybę savo širdyje tose srityse.
Šis nedidelis dalykas skiria paprastą tikintįjį nuo mokinio. Galite tikėti Viešpačiu, bet niekada nedirbti su savo širdies problemomis. Mokiniai žiūri į kiekvieną širdies nešvarumą kaip į kažką, su kuo reikia dirbti dėl džiaugsmo tapti panašesniais į Kristų. Tai kur kas sunkesnis pasirinkimas.
Tai darbas, kurį Viešpats atlieka milijonų žmonių širdyse, kurie girdi, ką Dvasia sako surinkimams. Tai yra teismas, kai pirmiausia teisiami Dievo namai – gyventi sąžiningai, skaidriai, pamaldžiai, su tokia širdimi – vieniems tai yra tikslus susiderinimas, kitiems – pagrindinių tvirtovių sugriovimas.
Nusileisdami vienas kitam
Paulius daug rašė, naudodamas įvairius žodžius ir frazes, keliose vietose apie tai, koki turėtume būti ; „Būkite vieni kitiems malonūs, švelnūs (užjaučiantys), atleiskite vieni kitiems, nes Dievas jums atleido...“ Efeziečiams 4:32
Namų surinkime randame daug progų būti maloniais vieni kitiems, nusileisti vieni kitiems ir progų parodyti vienas kitam širdies švelnumą. Įprastame namų surinkime gali būti žmonių iš visų socialinių sluoksnių, kol jie surado Kristų, ir jei jų gyvenime nerandate ir nepastebėsite Dievo malonės, galite manyti, kad neturite nieko bendro, ir tai apgauna žmogų. 'Man jie nepatinka'. Jei pastebėsite Dievo malonę jų širdyse, tai, ką jie patyrė, kad surastų Kristų, jums tai patiks ir mylėsite tą žmogų... bet jūs turite tai suprasti.
Tai yra „malonės suvokimas“, paminėtas Galatams 2:9, kur Petras suvokė Pauliaus malonę ir davė bendrystės dešinę. Petras nesuprato visko, ką Paulius darė, bet jis suvokė Pauliui duotą Dievo malonę. Tuo pagrindu jie tapo draugais ir bendradarbiais Viešpatyje.
Jei to nepadarysite, namų surinkimas bus netvarkingas. Santykiais pagrįstas tikėjimas yra nepatogus. Tai priverčia išsiplėsti. Tai meta iššūkį.
Visame Kristaus Tėvo kūne jaudinamos širdys, kad būtų išspręstos ilgai slėptas pykčio, išankstinio nusistatymo, nesantaikos ir kitų nebrandumo formų paslaptis. Tai ne velnias veikia, o Dievas, išnešiantis seniai palaidotą tamsą tikinčiųjų širdyse ir sielose, kad būtų galima su ja susidoroti. Tai, ką tas žmogus daro su savo minčių, emocijų ir motyvų bjaurumu, lemia, ar jis pereis į naują brandos lygį, ar pasitrauks į tamsą tose savo širdies srityse.
Kai Viešpats pradeda prašyti, kad susitvarkytume su pavydu, piktais nesutarimais, susiskaldymais, nekaltinkite velnio – leiskite Kristui formuotis mumyse, dirbdami su tuo, kas mus supykdė ir kodėl mes taip jautėmės, ir ko Jėzus norėtų, kad mes darytume tai, ką Jis pasakė Raštuose ir mūsų širdyse. Teigiamai atsiliepti į Jį ir išvalyti savo širdis yra pirmasis Kristaus kūno teismo žingsnis, ir dabar mes tai patiriame.
Motyvo grynumas. Išmintingi kaip žalčiai pasaulio keliams, bet nekenksmingi kaip balandžiai. Tai visiems kalba apie širdies tyrumą. Tėvas leidžia saulei šviesti ir lietui lyti ant teisingų ir neteisingų, o mes turime būti tokie kaip Jis – bet tam reikia sąžiningai įvertinti mintis ir širdį.
Kaltinimas nesuteikia jums jėgų, o sulaiko jus ten, kur esate. Kaip pateisiname savo pyktį ar įžeidimą:
Kai kam nors užtrunka ilgai keistis , jie yra lėti, mes pykstame. Tačiau patys sau suteikiame pakankamai laiko.
Kai kas nors kitas to nedaro, manome, kad jie tingi, ir mes pykstame.
Kai mes patys to nedarome, esame tiesiog per daug užsiėmę.
Kai kas nors pažeidžia etiketo taisyklę, jis yra nemandagus, mes įsižeidžiame. Kai mes pažeidžiame taisykles, mes tiesiog esame savimi.
Kai bendradarbis dirba norėdamas įtikti viršininkui, jis tai daro norėdami įgyti palankumo, o kai mes tai darome, mes tiesiog bendradarbiaujame.
Kai kas nors kitas paaukštinamas, jis sulaukia jūsų įtarimų ir priekaištų. Kai mes esame paaukštinti, esame apdovanoti.
Mes vertiname kitus pagal jų veiksmus, o save vertiname pagal savo motyvus. Kai nustojame pateisinti savo pyktį ar įžeidimą ir suvokiame, kad tas pyktis yra neteisingas, o įžeidimas yra tik mūsų pasididžiavimas ar baimė, tada galime augti.
Turime vertinti veiksmus, o ne širdį. Širdis yra Dievo sritis, todėl tik Jis gali teisti širdį.
Pranašiškai – ko ieškoti
Kai Viešpats aplankė mane gruodžio mėnesį, Jis kalbėjo apie tai, ką Jis veikia visame pasaulyje Kristaus kūne. Tarp tų dalykų yra vis didėjanti atskirtis tarp Dievo kultūros ir pasaulio kultūros. Kai kurie požymiai iš jų matomi aukščiau.
Kadangi tų, kurie lanko auditoriją, vis mažėja, vis daugiau vietų, kur žmonės mato atsakytas maldas, išgijimus ir stebuklus savo gyvenime, yra mažos grupės, namų surinkimai ir nedideli susibūrimai su draugais tame pačiame dvasiniame puslapyje.
Statistiniai duomenys rodo, kad vidutiniškai auditorijoje surinkimą lanko 30–50 %, palyginti su situacija prieš koronavirusą, o tai rodo, kad daugiau nei pusė bendruomenių lieka namuose, prisijungia prie internetinių susitikimų ir mažų namų grupių. Čia mokiniai randa tą paramos tinklą ir tikrus santykius, kurių daugelis ieško. Santykiai, užmegzti per susitikimus namuose ir šeimoje, taps tuo stabilumo ir palaikymo šaltiniu nerimą keliančiais laikais.
Taip Viešpats veikia neatsižvelgiant į pasaulio įvykius, ir Jis yra ta vieta, kur turime sutelkti dėmesį. Esame labai jums dėkingi, nes jaučiame, kad CWOWI žmonės yra tarsi „saugus prieglobstis“ mums ir vieni kitiems, ir mes čia jaučiame tokią didelę ramybę šiais laikais.
Palaiminimai!
Džonas ir Barbara, Brianas ir Amy

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.