Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2017 m. kovo 27 d., pirmadienis

CWOWI Naujienlaiškis. Kovas 2017. Atnaujinimas. Neandertalietis. Kaip pakeisti gyvenimą?

John Fenn, 2017 m. kovo mėn. 13 d.,

Sveiki visi,
Keletas naujienų trumpai.

Artimiausi susitikimai: kovo 16-22 dienomis, aš keliausiu po Lietuvą. Balandžio 8-9 dienomis Osawatomie, Kanzaso vaslstijoje, vesiu seminarą ir maldas dėl emocinio išgydymo. Nuo balandžio 18 iki 30 dienos būsiu Suomijoje ir Norvegijoje. Gegužės 25-28 dienomis vyks konferencija Olandijoje. Liepos 14-16 dienomis Montreal/Granby, Quebec, Kanadoje. Spalio mėnesį New England valstijoje regioninis susirinkimas per Kolumbo dienos savaitgalį. Tikslesnes datas dar pranešiu vėliau, bet preliminariai planuojama 4-11 dienomis. Šiuo metu išlaidų ypač daug, todėl šį mėnesį ypatingai vertiname jūsų paramą.

Su CWOWI susietos namų bažnyčios: Mes norėtume praplėsti savo el.naujienlaiškį ir įkelti keletą pastraipų apie tai, kas vyksta mūsų filialuose visame pasaulyje. Jeigu esate CWOWI namų bažnyčia arba tikitės pradėti namų bažnyčią, parašykite man el.laišką adresu cwowi@aol.com, kad mes galėtume apie tai pranešti mūsų naujienlaiškiuose arba interneto puslapyje. Ačiū!

Už mus asmeniškai
Per pastarąsias tris savaites turėjome nemažai elgesio problemų, susijusių su mūsų sūnumi Krisu. Žmonės, turintys smegenų sutrikimų, dažnai nori ką nors pasakyti, tačiau tai kažkur pakimba tarp minčių ir galimybės tai išsakyti; tokiu būdu mums išoriškai tai pasireiškia staigiais pykčio proveržiais. Praeitą savaitę mes pastebėjome, kad jis „išsiliejo“, lipdamas į autobusą, kuris vežė į dirbtuves, nes kažkas prieš dieną jį užgavo. Krisas gerai praleido savaitę, bet aš užtrukau daug laiko, besiaiškindamas su padėjėjais ir slaugytojais, kad viską sužinočiau, kas ten nutiko. Prašau pasimelsti, kad jam būtų viskas gerai, kol aš būsiu išvykęs šį ir kitą mėnesį.

Neandertalietis?
Mudu su Barbara pastaruoju metu pasidarėme DNR tyrimą, kad išsiaiškintume apie savo kilmę. Tai gana paprasta; reikia spjauti į vamzdelį, įdėti jį į paminkštintą voką, palaukti 6 savaites ir jie nustato kilmę pagal tavo DNR. Mes padarėme taip prieš 5 metus, bet technologijos žymiai labiau pažengusios šiuo metu, todėl atsakymas atėjo daug detalesnis negu prieš tai. Manasis buvo beveik toks, kokio aš ir tikėjausi, išskyrus vieną svarbų elementą. Aš esu visiškas europietis, kurio DNR sudaro 48% airio ir brito. 19% - vokiškas/prancūziškas, 1%-skandinaviškas ir kitas šiaurės Europos 25%, itališkas ir pietų Europos – 5% ir 2% rytų Europos.

Pranešimas buvo detalus; duomenys rodė, kad rytų Europos ir Skandinavijos DNR buvo 1600 metais, po to Italijos, Vokietijos ir Prancūzijos – iki 1700-1800 metų, Airijos ir Britanijos ankstyvaisiais 1800 metais.

Tada sekė 4 puslapis
Visa ši informacija yra pirmų trijų puslapių santrauka. Pamaniau, kad tai yra pakankamai įdomu. Buvau sužavėtas, kad jie gali atsekti informaciją iš 1600 metų ir susekti mano prosenelių judėjimą per rytų ir pietų Europą į Vokietiją, Prancūziją bei Airiją ir Britaniją. Tada aš atverčiau 4 puslapį, kuriame buvo didelėmis ir paryškintomis raidėmis parašyta:

„Neandertalinė kilmė. Jūs turite 291 neandertalietinį variantą. Tai sudaro daugiau nei 70% visų (mūsų) klientų“. Greičiausiai prieš 1600 metus ir mano rytų europietiškuosius prosenelius, buvo kiti proseneliai iš Neander Valley (Neander slėnis) Vokietijoje. Mokslas sako, kad būtent iš Vokietijos kilę neandartaliečiai. Cituoju, kas parašyta: „Jūs turite 1 neandartalietišką variantą, susijusį su jūsų ūgiu.“ Trumpai tariant, esu didžiapėdis J. Yra 1436 DNR žymekliai, įrodantys neandertalietišką žmogaus kilmę ir aš turiu 291 iš jų...

Nežinau viso mokslinio ryšio, kuris sieja mane su Ieva ir Adomu, Nojumi ir šeima, kuri galiausiai atėjo iki manęs ir leido man gimti į šią žemę. Ir jeigu leisčiau sau, galėčiau savo įvaizdį ir pasitikėjimo jausmą statyti ant savo DNR faktų, kurie yra šiek tiek gluminantys. Tačiau tikrai žinau, kad savo dvasioje ir sieloje 1974 metais pakeičiau šeimas ir dabar priklausau šeimai, su kuria aš tapatinuosi labiau nei su laikinomis žemiškomis šeimomis.

Tiesa yra tokia, jog mes visi, kurie gimėme iš Dvasios, pakeitėme šeimas. Klausimas – su kuria šeima mes tapatinamės, stengiamės sekti ir atrandame savo vertę bei likimą? Tai visą gyvenimą trunkantis procesas, vadinamas mokinyste. Ką mokslas besakytų, kad esu tai, kas esu pagal žemišką kūną, žinau, kad savo dvasioje ir sieloje esu Dievo Tėvo ir Jo Sūnaus Jėzaus šeimos narys, o vieną dieną turėsiu ir pašlovintą kūną.

Yra tik vienas būdas, kaip pakeisti savo gyvenimą pagal Dievo Žodį: „Pasikeiskite (praeikite metamorfozę), atnaujindami savo protą...“ Rom 12:1-3

Vienintelis būdas atnaujinti savo protą yra atmesti mintis, kurios priešingos apreiškimui iš Dievo. Niekas negali uždėti rankų, kad protas atsinaujintų, joks velnias negali būti išvarytas, joks pasninkas staigiai nepakeis tavo minčių. Mes iš tikrųjų turime elgtis pagal Dievo Žodį – priešintis senoms mintims, mąstydami naujomis mintimis ir tik naujomis. Visos kitos mintys mums tiesiog trukdo. Jis iš tikrųjų paliečia žmones, kad išgydytų mūsų mintis nuo praeities arba prisiliečia, kad pašalintų emocinį skausmą bei liūdesį, tačiau kasdien mes turime kontroliuoti savo mintis ir emocijas. Tai vienintelis būdas, kaip augti Kristuje.



Skamba nesudėtingai, bet iš pradžių sunku; palaipsniui darosi lengviau. Laimėk ginčą su senomis mintimis, reikalaudamas naujų. Iš pradžių tai valios išbandymas, ypač jeigu senos mintys įkvėptos demonų. Tačiau turime leisti pasireikšti savo valiai ir nuspręsti, kad mąstysime tiktai tai, ką sako Dievas. Taškas visiems ginčams ir diskusijoms. Tik tada varomoji jėga pasikeis.

Kaip visuomet, mes labai labai vertiname jūsų paaukojimus bei maldas už mus!

John ir Barbara

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.