Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2013 m. balandžio 3 d., trečiadienis

Mobileji telefonai namų surinkime, Namų Surinkimo Mintys


John Fenn, 2013 m. kovo mėn. 29 d.,

Sveikinu visus,

Laikas nuo laiko mūsų tinkle daugumoje namų surinkimų iškyla vis ta pati problema. Aš manau, kad ji turi būti svarbi ir kitiems, be to apie tai daug klausimų aš gavau praeitą mėnesį.

Mobiliųjų telefonų naudojimas susirinkimų metu.

Daugelis, ir aš jų tarpe, savo telefone turi vieną ar kelias Biblijas – dažnai ten yra ir su Šventuoju Raštu susijusios programos – konkordansai, teminės rodyklės, žodžių paaiškinimai ir t.t.

Tipinė situacija:
Namų surinkimo grupelė aktyviai įsitraukusi į Rašto studijas, vyksta rimta diskusija, tačiau visi pradeda pastebėti vieną ar daugiau žmonių, kurie rašo žinutes ar žaidžia žaidimus telefone. Kažkam iš grupelės paklausus klausimą ar kitaip nukreipus į juos dėmesį, įsigali ilga pauzė, visi laukia uždelsto atsakymo ar komentaro. Staiga, tokie telefone paskendę žmonės išryškėja kaip juoda dėmė ant balto rūbo, visi pamato, kad jiems neįdomu.

Diskusiją vedęs žmogus pasipiktina tokiu nemandagiu elgesiu, o kiti šalia jaučiasi nusivylę galvodami, kodėl video žaidimas yra laikomas svarbesniu už Dievo Žodį.

1 Korintiečiams 14:26-33, Paulius rašo apie mandagumo etiketą, kurio turi būti laikomasi dalyvaujant susirinkime, vykstančiame kieno nors namuose.

Visa tai tikrai yra graikų kalboje!
Šis mandagumo etiketas liečia kiekvieno kalbėjimą jam duotu metu ir gebėjimą patylėti. Jei jums nesuteikiama galimybė kažką pasakyti, tuomet patylėkite – tebūnie tai tarp jūsų pačių ir Dievo. Aš esu tikras, kad kažkurioje Rašto vietoje graikų kalba, kažkur mažomis raidėmis yra parašyta: „Ir jei kas nors susirinkime nori rašyti tekstines žinutes telefonu, tebūna jis mandagus savo broliams ir sesėms, tepadeda telefoną šalin ir tesutelkia visiškai savo dėmesį į tai kas vyksta surinkime.

Kiekvienoje situacijoje, dėl kurios mane klausė, problema buvo su tais žmonėmis, kurie įsižeidė, kai jų buvo paprašyta išsijungti telefonus, juos perjungti į begarsį rėžimą ar susilaikyti nuo žinučių rašymo.

Liūdna, kad tie, kurie vadina save Dievo vaikais yra tokie jautrūs šiam prašymui, nors, kai reikia telefonus išsijungti kitose vietose, jie priima tai kaip savaime suprantamą dalyką:

Mes išsijungiame telefonų garsus kine ir nežiūrime į juos, kai šie zvimbia mūsų kišenėse?
Mes išsijungiame jų garsą restorane.
Mes išsijungiame telefonų garsą gydytojo kabinete, svarbiame verslo susitikime ir įvairiose kitose vietose. Taigi, kodėl žmonės įsižeidžia, jei yra prašomi laikytis įprastų mandagumo taisyklių Kristaus surinkime?

Tai vyksta, kadangi mes kalbame apie savikontrolės trūkumą. Ar galite įsivaizduoti tokį ženklą: „Draudžiama naudotis mobiliuoju telefonu namų bažnyčios susirinkime“ panašų į tokį, kokį galima dažnai pamatyti: „Draudžiama naudotis mobiliuoju telefonu vairuojant“.

Jei žmonės įsižeidžia, jie turi spręsti gilesnes problemas ir turi pasirinkti arba elgtis atitinkamai arba išeiti. Viskas paprasta.

Kaip su tuo susitvarkyti?
Mūsų sprendimai priklauso nuo to, kiek laiko tai tęsiasi ir ar tik vienas žmogus taip daro ar, vis dėlto, dauguma kartkartėm rašo žinutes ir/ar žaidžia video žaidimus susirinkime. Jūs galite atsargiai prieiti prie vieno žmogaus ir pasikalbėti apie tai asmeniškai, leisdami suprasti, kad jo veiksmai atitraukia dėmesį ir, kad reikia baigti taip elgtis. Jūs galite ir iškelti šį klausimą visame susirinkime, jei pastebėjote, kad dauguma į tai įsitraukę.

Kadangi tai gana aktualu dabartinei visuomenei, norėčiau patarti jums kaip surinkimui dar kartą panagrinėti 1 Korintiečiams 14:26-33. Aptarkite buvusią Korinto surinkimo situaciją. Apaštalų darbų 18 skyrius atskleidžia 3 kultūras susirenkančias Justo namuose. Kai kurios iš jų turėjo būti mokomos manierų ir supratimo, ką reiškia svečiuotis kito žmogaus namuose, kaip elgtis namų grupelės susirinkime: kalbėti, kai yra tam tinkamas laikas, nusileisti vienas kitam, kontroliuoti save (atsirinkti ką sakyti, o ko ne, ką pranašauti, o ko ne), nepasiglemžti sau viso pasisakymams skirto laiko ir t.t.

Susiekite šį mokymą su šiomis dienomis. Paminėkite mobiliuosius telefonus, aptarkite kaip, jei apskritai, žmogus turi reaguoti į tekstinį pranešimą (tarsi jie vėluotų į močiutės 96-ąjį gimtadienį). Palieskite savikontrolės temą, kuri reikalinga tam, kad susilaikytume nuo video žaidimų susirinkimo metu.

Jei ruošiatės pažvelgti į 1 Korintiečiams 14:26-33 ir panagrinėti Pauliaus raginimą viską daryti „ugdymui“ bei „Dievas yra ne sumaišties, bet santarvės Dievas“, tuomet priminkite visiems suprantamas visuomenės normas, kurias paminėjau anksčiau: mes išjungiame mobiliuosius telefonus kinuose, restoranuose, pas gydytojus, valstybėse įstaigose, verslo susirinkimuose – taigi, išjunkime juos Kristaus surinkimuose arba naudokime tik su tuo įvykiu susijusiais tikslais.

Baimė įžeisti
Dažnai svarbesnė problema susirinkime yra lyderių baimė vadovauti. Jie bijo žmogų įžeisti, tačiau taip pat nenori toliau leisti jam nemandagiai elgtis. Aš noriu paraginti lyderius kalbėti drąsiai ir nusikratyti baimės kažką įžeisti. Verčiau mandagiai ir švelniai iškelkite problemą į šviesą.

JEI kažkas vis dėlto įsižeidžia, kaip ir minėjau anksčiau, jie turi spręsti gilesnes problemas. Tebūnie jiems tai galimybė augti, juk tai Kristus, kuris ragina bręsti, o jei jie atsisako, tuomet jų nepasitenkinimas yra nukreiptas į Kristų, o ne į jus.

Na, o jei niekas nebepadeda, tada apklijuokite savo namus dešimtimis lipdukų su raudonai perbraukto telefono ženklu ir užrašu „prašome išsijunkti mobiliuosius telefonus“. Žinoma, įtraukimas temos apie mobiliuosius telefonus į platesnį mokymą turėtų atnešti visapusiškų rezultatų. Na, o tie, kuriems atsibodo ši problema lygiai taip pat kaip ir jums, pajaus palengvėjimą ir bus patenkinti, kad ją iškėlėte. Jie parems ir palaikys jus, taigi nebūsite vieni.

Būkite palaiminti,

Neužmirškite rašyti man asmeninius e-laiškus šiuo adresu

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.