Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2023 m. balandžio 21 d., penktadienis

2023 m. balandžio mėn. naujienlaiškis

 April 2023 Newsletter

Sveikinu visus.  Nemanau, kad kada nors teko matyti  tokį pavasarį, kai daugiau nei bet kada  žmonės turi spręsti svarbias gyvenimo problemas, taip pat nerimauti


dėl tautų, ekonomikos ir pasaulio įvykių. Tiek daug žmonių siekia draugystės su kitais tame pačiame dvasiniame puslapyje, ir dar daugiau; nori geriau nei bet kada pažinti Tėvą ir Viešpatį. Namų surinkimai pradeda plisti greičiau nei kada nors anksčiau esame matę.

 Kaip elgiasi ir kaip į mus žiūri ne krikščionys, kai išgyvename gyvenimo išbandymus ir iššūkius?

 

Tai, kas buvo praeityje, aktualu ir šiandien

 Apaštalų darbų 5:11-14 pateikia 3 komentarus apie tai, kaip buvo vertinamas ankstyvasis surinkimas. Iškart po Sekminių Kristaus kūnas buvo vienybėje. Taip pat matome,kaip Ananijas ir Safyra buvo teisiami už melą ir veidmainystę , kurią jie įnešė į tą vienybę.

  Po jų mirties rašoma: „Didelė baimė apėmė surinkimą ir tuos, kurie tai girdėjo“. Graikiškas žodis „phobos“ yra išverstas „baimė“ ir gali reikšti baimę, taip kaip mes šiandien suprantame baimę ir fobijas. Bet priklausomai nuo konteksto tai gali reikšti  palankumą, pagarbą.

 Kitaip tariant, Kristaus kūnas ir kiti su dievobaiminga baime ir pagarba atkreipė dėmesį į tai, kas atsitiko Ananijui ir Safyrai. Tą patį padarė ir kiti išorėje.

 

 Šalutinė pastaba: prisimenu, kaip Viešpats lankydamas mane mokė apie teismą ir kalbėjo apie vienybę bei meilę Kristaus kūne, kuri buvo maždaug per metus po Sekminių. Tos vienybės ir meilės negalėjo pažeisti jų melas ir veidmainystė, todėl Viešpats juos nuteisė.

 Jis pakomentavo: „Atmink, mano sūnau, teismo lygis visada yra lygus patepimo lygiui“. Ir: „Daugelis šaukiasi Tėvo, kad atsiųstų atgimimą šiai žemei (JAV), bet iš tiesų sakau jums, jei Jis tai padarytų, visoje žemėje būtų daug, daug Ananijų ir Safyrų.

 Grįžtam į studiją: 13 eilutėje mes turime kitus du būdus, kaip buvo žiūrima į Kristaus kūną: „O kiti, nedrįso prie jų prisijungti, bet žmonės juos išaukštino (14 eil.) ir daug tikinčiųjų buvo pridėta prie Viešpaties, daugybė žmonių, tiek vyrų, tiek moterų“.

 Graikų kalba „išdrįsti“ reiškia „būti pakankamai drąsiam“ arba „būk pakankamai drąsus“, kad prisijungtum prie jų. Žodis „aukštinti“ reiškia didinti pagarbą, o „mega“ reiškia padidinti išplėsti savo mintyse.

 Jie stebi

 Tai panašu į tai, kai Viešpats padaro tau kažką nuostabaus, o kiti išorėje į tai atkreipia dėmesį. Prisiminkite Apaštalų darbų 5 skyriuje viską, kas vyko, kai vyriausybė kūrė planus, kaip persekioti krikščionis. Tačiau paprasti žmonės stebėjo.

 Atkreipkite dėmesį, kad  2 eilutėse mums sakoma: „Nė vienas žmogus nebuvo pakankamai drąsus prisijungti prie jų“ ir „prie jų buvo pridėta tikinčiųjų, daugybė vyrų ir moterų“.

 Tai reiškia, kad  tapti tikinčiu Viešpačiu tuo metu reikėjo drąsos. Teismas privertė žmones pažvelgti į savo gyvenimą, teisti save, o kai kurie manė, kad jei įtikės jiems gali būti kaip Ananijui ir Safyrai.

 Tačiau kiti tapo pakankamai drąsūs, kad įtikėtų. Žodis „sujungti“ yra „kollao“, kuris tada buvo naudojamas reikšti „sulipdyti“. Šiuolaikinis anglų kalbos žodis „kolagenas“ kilo iš to paties žodžio.

 Artėja dienos, kai mums ir dabar prireiks drąsos toliau vadintis „krikščioniais“, ir taip pat mus stebintiems, kurie nuspręs „prisilipinti“ prie Kristaus ir mūsų. Ir tuo pat metu pildysis eilutė : „nė vienas žmogus nedrįso prie jų prisijungti“ – kai kurie nenorės turėti nieko bendra su krikščioniškumu. Dalį to dabar matome visame pasaulyje. Ši atskirtis tarp tikinčiųjų ir netikinčiųjų didėja.

 Prieš eilę metų

 Viename  mūsų namų surinkime turėjome šeimą su trimis vaikais. Vieną dieną jo darbe į j kabinetą atėjo  bendradarbis ir paklausė, kodėl jis tokioje ramybėje ir kodėl, atrodo, kad jo gyvenime vyrauja tvarka. Klausti reikėjo drąsos, bet šis vyras ieškojo atsakymų.

 Tas bendradarbis gyveno su moterimi ir susilaukė su ja 3 vaikų, tačiau niekada negalvojo apie santuoką ar Dievą. Jie nuolat ginčijosi ir atrodė, kad jų gyvenimas ėjo iš krizės į krizę, ir  jų santykiuose  buvo mažai poilsio.

 Kai vyras jam paaiškino, kad yra krikščionis ir Dievas eina su jais per gyvenimo bėdas, bendradarbis pasakė, kad nenori turėti nieko bendra su tradiciniu surinkimu. Vyras  jam pasakė, kad jie nevaikšto į tradicinį surinkimą, jie turi surinkimą  namuose, ir pakvietė juos vakarienės,  pabendrauti  ir pastudijuoti Bibliją, kurioje aprašytas namų surinkimas.

 (Daugelyje namų susirinkimų yra bendras valgymas, diskusija ir  Biblijos studijos, čia yra  4 Apaštalų darbų 2:42 paminėti elementai : mokymas, bendravimas, maistas, malda)

  Jie taip ir padarė, o mūsų pora paliudijo apie  savo gyvenimą ir vaikščiojimą su Viešpačiu. Kai tą sekmadienio rytą pora atėjo į namų surinkimą, jie pastebėjo, kad vakarienė buvo labai panaši į vakarienę, kurią jie valgė prieš porą dienų tik su keliomis šeimomis ir vienišais suaugusiais.

 Trumpai tariant, ta „ieškotojų“ pora atėjo į namų surinkimą ir maždaug po savaitės apsisprendė tikėti Viešpačiu, gavo Šventąją Dvasią ir netrukus susituokė. Namų surinkime viena pora prižiūrėjo jų vaikus, kai jie buvo išvykę į savo  medaus mėnesio kruizą.

 Jie stebi

 Gyvenkime nuosekliai šiais neaiškiais laikais. Tegul kiti mato mūsų gyvenimus, atsakytas maldas, mažas malones šen bei ten, kurios įrodo, kad mūsų Tėvas nukreipia  mūsų žingsnius. Tegul Viešpaties darbas mūsų gyvenime kalba pats už save – tada paklausti galime jiems pasakyti, kodėl turime ramybę, kad ir kas nutiktų aplinkui. Kodėl mūsų gyvenime yra tvarka. Kodėl mūsų veide šypsena. Kai kurie nedrįs prie jūsų prisijungti. Kai kurie jus gerbs. Kai kurie drąsiai atsilieps į Dievo kvietimą savo širdyje.

  Kartais žmonėms tiesiog reikia asmeninio apreiškimo, kaurį Labanas turėjo apie  Jokūbą: „Iš patirties sužinojau, kad Dievas mane palaimino dėl tavęs“. Pradžios 30:27

 KWOWI (kwowi.org) – Mėnesinė (41 USD) parama vaikams Ugandoje ir Kenijoje toliau auga, labai ačiū! Štai nuoroda į naujausią mūsų komandos kelionės į Ugandą vaizdo įrašą:

 Interviu: Dalyvavau  Randy Kay šou ir Deep Believer šou (3 kartus) „YouTube“, jei jūs ar jūsų pažįstami norite išgirsti, ką mačiau danguje, ir apie kai kuriuos  Viešpaties aplankymus, pasiklausykite. Mano širdis visada siekė pažinti Viešpaties kelius, todėl tai yra gera proga išgirsti kai kuriuos iš šių dalykų,  aš ten kalbu beveik 2 valandas kiekvienos laidos metu.

 Zoom susirinkimai pristatomi aukščiau tekste-aš dalinsiuosi apie namų surinkimus NT, kaip Viešpats juda santykiuose

, ir apie būtinybę kitus tikinčiuosius tame pačiame dvasiniame puslapyje padaryti prioritetu savo gyvenime.

 Labai ačiū, kad esate mūsų gyvenime – jūsų elektroniniai laiškai, maldos, finansinė parama mums reiškia viską – mūsų draugai ir partneriai sudaro visą mūsų  tarnystę Kristaus kūnui! Mūsų dėmesys sutelkiamas į tikruosius ir realius dalykus, kurie keičia mūsų gyvenimą Viešpatyje. Dėkojame, kad prisidedate prie mūsų tarnystės.

 Laiminu,

 

Džonas ir Barbara, Brianas ir Amy

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.