Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2021 m. liepos 17 d., šeštadienis

Padaryti stebuklus įprastais mūsų gyvenime 1 iš 3

  John Fenn   Making miracles  normal for Your Life #1 of 3 

Sveiki ,

Stebuklas apibrėžiamas kaip kažkas, ko negalima paaiškinti gamtos dėsniais, todėl jis priskiriamas Dievo veikimui. Aš taip pat mačiau neteisingą stebuklų apibūdinimą , kaip kažką, kas  pažeidžia žinomus gamtos dėsnius.


 Stebuklas apibrėžiamas kaip vienas įvykis. Jėzus padaugino maisto. Aklos akys atsivėrė. Tai nutinka ir mūsų dienomis, tačiau tai nėra dažnas reiškinys.

 Šios serijos tema „Padaryti stebuklus normaliais jūsų gyvenime“ nėra susijusi su „didelių“ stebuklų matymu visą laiką. Kalbama apie gyvenimą stebuklų sraute. Gyventi taip tiksliai pasivedus Jo valiai, kad Dievo sutvarkytas gyvenimas tampa gyvenimu stebuklingu būdu.

 

Iš to, ką pastebėjau, stebuklai dažnai vyksta dievišku laiku, kai Tėvas orkestruoja kelis gerus dalykus, kurie tuo pačiu metu susideda į naudą žmogui. Kas būtų, jei tai būtų gyvenimo būdas? Tai yra malonė tokiu lygiu, kokio neturi netikintieji, ir atrodo, kad daugelis krikščionių taip pat nevaikšto tame. Ar stebuklai gali tapti mūsų gyvenimo būdu?

 

Krikščioniškas gyvenimas aukštyn žemyn kalneliais

 

Stebuklas nepažeidžia natūralių įstatymų, Tėvas tiesiog naudoja aukštesnius įstatymus, kurie pakeičia žemesnius. Tokiu būdu lėktuvas pakyla nuo žemės; jis nepažeidžia gravitacijos dėsnio, jis naudoja aukštesnįjį įstatymą, kėlimo dėsnį, tam tikrą laiką pakeisdamas gravitaciją. Bet lėktuvas niekada nėra laisvas nuo gravitacijos, jis tiesiog naudoja aukštesnius įstatymus skrisdamas oru. Bet kai lėktuvas nusileidžia ir žemesnis įstatymas vėl ima viršų. Bet kas būtų, jei lėktuvas gyventų pagal aukštesnius įstatymus ir niekada nereikėtų leistis?

 

Paauglystėje ir dabar, būdamas suaugęs, dažnai matau krikščionis, gyvenančius nuo „didelio“ stebuklo iki kito  „didelio“ stebuklo, tarp kurių yra gilus slėnis. Paauglystėje susimąsčiau: O kas, jei galėtum gyventi stebuklų srityje? Tuomet stebuklai būtų gyvenimo būdas, gyvenimo stilius, kiekvienos dienos lūkestis.

 

Aš samprotavau, kad turėčiau pradėti nuo laiko tarp stebuklų ir slėnių sutrumpinimo, kad galėčiau pereiti per slėnius ir eiti nuo kalno viršūnės į kalno viršūnę. Tikimės, kad vieną dieną aš galėčiau tiesiog eidamas nuo stebuklo prie stebuklo , stebuklą padaryti gyvenimo būdu.

 

Aš taip pat domėjausi, ar gyvenimas kreivės viršuje reiškia tik tai, kad aš užaugsiu ir slėniai neatrodys tokie gilūs, panašiai, kaip Paulius vertino sunkumus ir netgi vertino silpnumą kūne, kad Jo malone galėtų būti ištobulintas jo vidus?

 

Pažįstant Jo kelius

Kai buvau paauglys, ilgėjausi Psalmės 103: 7 išsipildymo:  „Jis parodė savo kelius Mozei, savo darbus Izraelio vaikams“. Jei pažinčiau Jo kelius, darbai (stebuklai) seks tai.

 

Izraelio matomi veiksmai apėmė maną dykumoje, vandenį iš uolos, stebuklingą putpelių laimikį ir dar daugiau. Jie nuo bado perėjo į troškulį ir vėl grįžo į alkį kaip gyvenimo būdą. Jie matė Jo veiksmus.

 

Norėjau sužinoti Jo būdus, kurie yra šie: „Keliai, kuriais jis pats eina“ ir „Veiksmai ir metodai, kurių jis imasi, kad parodytų savo šlovę“. (Gillo Biblijos aiškinimas Ps 103, 7) Tai buvo mano širdyje.  Ir vis dar yra.

 

Daugiausiai mačiau, kaip kiekvienas krikščionis, mano draugai paaugliai ir mamos krikščionės laksto ieškodami stebuklo. Jų krikščioniškas gyvenimas buvo toks, kad  vieną dieną gaudavo maną, kitas kelias badavo, paskui - vandenį iš uolos, tada badą, tada putpelių pulkelį, kad jie vėl galėtų valgyti, o po to vėl stokoji – ir tai buvo nesibaigiančiu gyvenimo būdu. Jie gyveno kalneliais krikščioniškai. Aš to nenorėjau. Norėjau sužinoti Tėvo kelius. Jei žinočiau būdus, veiksmai, Jo stebuklai sektų.

 

Ar galime gyventi kalno viršūnėje? Pakvietimas

Maždaug tuo metu, kai klausiau, ar galėčiau pažinti Viešpaties kelius , kaip Mozė pažinojo, kad paskui gyvenčiau stebuklais, o ne kalneliais, mūsų šeštadienio vakaro „maldos ir šlovės“ susitikimas pristatė naują dainą.

Tai buvo 1975 m., Taigi įsivaizduokite, kaip dainuojame su autoarfa ir gitara pagal Izaijo 55: 6–13:

 

"Išeisite su džiaugsmu ir būsite ramiai vedami, kalnai ir kalvos išsiverš prieš jus. Pasigirs džiaugsmo šūksniai, o visi lauko medžiai plos, plos rankomis. Ir lauko medžiai plos rankomis. Lauko medžiai plos rankomis. Lauko medžiai plos rankomis, ir jūs išeisite su džiaugsmu ".

 

Studijuodamas tą tekstą pamačiau tai, ko dar niekada nemačiau - kvietimą, kuris suteikė visą tą džiaugsmą ir priežastį, kodėl visi tie medžiai plojo rankomis:

 

"Ieškokite Viešpaties, kol jis yra atrandamas. Kreipkitės į jį, kai jis yra šalia. Tegul nedorėlis apleidžia savo kelią, o neteisus žmogus - savo mintis. Tegul jis grįžta pas Viešpatį ir Jis pasigailės jo nes mūsų Dievo labai maloningas.“

 

"Nes mano mintys nėra jūsų mintys, taip pat ir jūsų keliai nėra mano keliai, sako Viešpats. Nes kaip dangus aukštesnis už žemę, taip mano keliai yra aukštesni už jūsų kelius ir mano mintys už jūsų mintis", 55: 6- 9 (Jūs išeisite iš džiaugsmo ir būsite ramiai vedami, ir kalnai ir kalvos išsiverš prieš jus ...)

 

Staiga tai pamačiau - nedorėlis, neteisingas žmogus kviečiamas atsisakyti savo kelių ir grįžti prie aukštesnių Viešpaties kelių! Taip, mačiau! Dievas nepadarė teiginio, kad jis yra taip aukštai  ir nepasiekiamas, kad mes būdami tik žmonės, negalime Jo pažinti. Jis liepė palikti savo kelius ir mintis, grįžti pas Viešpatį ir Jo aukštesnius kelius bei mintis! Perskaitykite visą ištrauką ir rasite vilties ir džiaugsmo, kad, jūs galite žinoti Jo kelius ir ten gyventi!

 

Mes galime pakilti iki Jo kelių  ir minčių - mes galime žinoti Jo kelius! Tai savo ruožtu sukels stebuklus. Stebuklai gali būti įprasti, gyvenimo būdas, kai einame Jo aukštesniais keliais su aukštesnėmis mintimis. Mes siekiame ne stebuklų, o Jo kelių.

 

Kitą savaitę pasidalysiu savo kelionės dalimi, kuri yra svarbiausia norint gyventi Tėvo keliais, o ne gyventi nuo stebuklo ik stebuklo ir eiti slėniais, visada ieškant kito didelio dalyko, kuris išgelbės nuo naujos situacijos.

 

Iki tol laiminu,

 

John Fenn

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.