Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2021 m. birželio 5 d., šeštadienis

Skyrybos ir pakartotinės vedybos 2 iš 2

Divorce & Remarriage #2 of 2

 Sveiki ,

Praėjusią savaitę aš dalijausi Izraelio istorija apie skyrybų įstatymą, kaip jis buvo naudojamas, ir kaip netinkamai naudojamas nuo Mozės iki Malachijo. Kai Dievas įsteigė santuoką, jis taip pat turėjo sugalvoti išeitį, kad ydingi žmonės


gyvenantys  nuodėmingame pasaulyje galėtų pradėti iš naujo, tai ir numato Įstatymo 24: 1–4 skyrybų įstatymas.

 400 metų po Malachijo, Jėzaus laikais Dievas išsiuntė savo Sūnų laiko pilnatvėje, o jaunasis Jėzus I amžiuje būtų galėjęs  žinoti visa tai, kuo dalijausi praėjusią savaitę, ir daug daugiau. Daugelis jo laikų berniukų turėjo įsiminti 5 Mozės knygas ir mokėti jas deklamuoti iki 5 ar 6 metų amžiaus (Pradžios knyga, Išėjimo knyga, Levitų knyga, Skaičiai, Pakartoto Įstatymo knyga).

 

Tai beveik darželio kursas! Taigi Jis žinojo Dievo skyrybų įstatymą, žinojo Izraelio neištikimybės (Jam) istoriją, žinojo, ir kaip (Jis) išsiskyrė su Izraeliu, žinojo, kaip Malachijaus laikų kunigai piktnaudžiavo skyrybų įstatymu, kurį Jis buvo davęs jiems. Jis žinojo jo paskirtį, nes Pats jiems tai davė!

 

Hillelio ir Šammai namai

 

Pirmojo amžiaus pradžioje atsirado dvi minties mokyklos. Viena iš jų buvo „Hillelio namai“, o kita - „Šammai namai“. Rabinas Hillelis mirė apie 10 metų metus po Kristaus ir  galbūt pažinojo berniuką Jėzų, jei manome, kad Jėzus gimė 4 m. BC ( iki Kristaus)  ir būdamas 12 metų lankėsi šventykloje - maždaug 2–3 metus iki Hillelio mirties. Mes nežinome, bet rabinas Šammai gyveno iki maždaug 30 m.( po Kristaus), ir galbūt labai gerai pažinojo Jėzų.

 

Jie abu buvo žydų lyderiai, kurie pridėjo apie 800 savo įstatymų prie 613 Mozės įstatymų, ir apie tuos 800 Jėzus diskutavo su lyderiais. Kalbant apie Izraelio skyrybų įstatymą, Hillelis mokė, kad „nešvarumas“, kurį vyras gali rasti žmonoje, gali apimti sudegintą ruošiamą patiekalą, kurį ji gamino jam. Tai tiesa žmonės,  Hillelis mokė, jei žmona pridegina valgį, tai yra pagrindas skyryboms.

 

Tačiau Shammai mokė Dievo ketinimą, kad santuoka būtų visą gyvenimą, todėl skyrybos turėjo būti susijusios su kažkuo rimtesniu, tokiu kaip  ištvirkavimas, prievarta, apleidimas, nepriežiūra ar kita rimta problema. Tai buvo „karštos“ temos Jėzaus laikais, ir tai mus atveda prie Jėzaus pareiškimų apie santuoką ir skyrybas. Dabar mes turime istoriją, dabar turime kontekstą - bent jau trumpai.

 

Skirtumas tarp svetimavimo ir ištvirkavimo pagal Jėzų

 

Mato 5: 21-22 Jėzus pyktį be priežasties prilygino žmogžudystei, nurodydamas, kad jei žmogus be reikalo pyksta ant brolio, jam gresia pragaras. Tai sulygina neapykantos įsivaizdavimą  su poelgiu. Tai tapatina neapykantos vaizduotę su žmogžudyste.

 

Mt5: 28-32 Jėzus tą patį daro ir apie seksą. Žiūrėti  geidulingai į  moterį reiškia svetimavimą. Būtent čia turime pristabdyti. Mūsų neištikimybės apibrėžimas dažnai skiriasi nuo Jo neištikimybės apibrėžimo, ir tai sukelia painiavą bandant suprasti Jo žodžius. Suprask, ką Jėzus pasakė: žvilgsnis į moterį su geismu prilygsta poelgiui. Nekęsti  žmogaus be priežasties yra tas pats, kas nužudyti. Jėzus užsiima žmonių širdimi ir vaizduote.

 

 

 

Eil.28: „Kas geidulingai žiūri į moterį, jau svetimavo su ja širdyje“. Po to Jis pasakė „išrauti“ akį - būdą, kuriuo demonstruojamas geismas, ir „nukirsti dešinę ranką“ - ranka atstovauja veiksmą, kuris realizuoja akių geismą. Taigi Jis sako, kad susitvarkyk su geismu, susitvarkyk su įsivaizdavimu įvykdyti geismą su kitu asmeniu. Susitvarkyk. Nukirskite mintis, vaizduotę, galvokite apie kitus dalykus.

 

Šiame kontekste svetimavimas yra vedusio asmens veiksmas, įsivaizduojantis seksą su kitu asmeniu, ne su savo sutuoktiniu. Svetimavimas yra geismas, vaizduotė, fantazija. Jėzus sakė, kad nukirsk akies geismą ir pagalvok apie veiksmus iš anksto, kol tu iš tikrųjų to neįvykdei.

 

Svetimavimas / ištvirkavimas

"Todėl, jei vyras išsiskiria su žmona, išskyrus paleistuvavimą, jis yra kaltas dėl svetimavimo ir verčia ją svetimauti. O kas ją veda, tas svetimauja. Eil.32

 

Kadangi svetimavimas yra romano įsivaizdavimas, Jėzus šioje eilutėje klasifikuoja iš geismo gimusias santuokas kaip svetimaujančias. Jis klasifikavo geiduliu pagrįstą santuoką taip pat, kaip galėtume sakyti: „Jis vedė ją dėl  pinigų“ arba: „Ji vedė jį dėl politinių priežasčių“. Jėzus teigė, kad santuoka, pagrįsta geismu, sukėlusi ankstesnės santuokos iširimą, yra pagrįsta svetimavimu, o abu žmonės yra svetimavę - vienas su kitu geismo   vaizduotėje  ir fantazavo geisme.

 

Tai neprieštarauja paties Viešpaties skyrybų įstatymui, tačiau remiasi juo, ir atskleidžia  pirminį ketinimą, kad santuoka būtų laisva nuo geismo ir klajojančių akių. Daugelis surinkimų ( bažnyčių) ir net konfesijų nesupranta, kad Mozės įstatymas  leido vyrui ar moteriai iš naujo susituokti, ir Jėzus neprieštarauja pačiam įstatymui, kurį Jis pats davė Mozei, jie  mano , kad Jėzus sako, jog skyryboms nėra jokio pagrindo, išskyrus paleistuvavimą.

 

Jis pasakė visai ne tai. Nėra tokio dalyko, kaip „atskira“ eilutė, tačiau kiekviena eilutė yra subalansuota kontekste su kitomis eilėmis. Jis pasakė, jei žmogus pagaunamas geisme ir svetimavime ir palieka žmoną  dėl šitos priežasties, jo sekanti santuoka yra  paleistuvavimas -sukurta iš geismo ir fantazijos.

 

Kodėl Jis iš pradžių davė skyrybų įstatymą?

Mato 19: 3-9 Jėzaus klausiama: "Ar teisėta dėl kokios nors priežasties išsiskirti su žmona?" Kai dalijausi apie „Shammai“ ir „Hillel“ namus, ten  buvo daug diskutuojama tema. Egzistavo dvi skirtingos mokyklos, ir  jie bandė JĖZŲ tarsi pagauti tarp  dviejų skirtingų nuomonių šia tema.

 

Bet Jėzus ėmėsi šio klausimo, eidamas į pradžią eil.4-6: „Ar jūs neskaitėte, kad tas, kuris juos sukūrė pradžioje, padarė juos vyru ir moterimi ... kad jie paliktų savo šeimas kabintųsi vienas į kitą ir Taptų vienu kūnu. Tai, ką Dievas sujungė, tegul niekas neatskiria “.

 

Kitaip tariant, atsakydamas į klausimą, ar jie galėtų dėl kokios nors priežasties išsiskirti, Jėzus pasakė „ne“. Aukščiausia ir geriausia yra tai, kad jie išlieka viena visą gyvenimą. "Tai, ką Dievas sujungė, neleido žmogui atskirti".

 

Skyrybos suteikiamos tuo atveju, jei vienas sutuoktinis užkietina savo širdį prieš kitą.

Bet jie atkakliai klausė, ar tai buvo pirminis ketinimas, kai Dievas numatė skyrybas? Taigi eil.8 Jėzus perėjo nuo rašytinio įstatymo į įstatymo esmę. "Mozė (įstatymas) davė skyrybų įstatymą dėl jūsų širdies kietumo. Bet nuo pat pradžių taip nebuvo."

 

Jėzus čia atskleidžia tikrąjį skyrybų dėsnį: jis buvo duotas dėl vieno sutuoktinio širdies sukietėjimo kito atžvilgiu. Esant tokiai būklei, širdies kietumui, buvo suteiktas skyrybų įstatymas. Jėzus pateisino Šammai namus, sakydamas, kad skyrybos įvyksta tik dėl rimtų priežasčių, tokių kaip paleistuvavimas, smurtas, apleidimas ir pan., Nurodydamas, kad suprato, jog tai buvo suteikta tais atvejais, kai vienas sutuoktinis užkietina savo širdį prieš kitą.

 

Štai kodėl Paulius vėliau I Korintiečiams 7: 15 parašė, kad jei tikintis sutuoktinis yra vedęs netikintį, kuris nori skyrybų, paleiskite jį.. Tai rodo, kad netikintysis  užkietino savo širdį prieš savo sutuoktinį, tada Paulius pasakė: paleisk jį.

 

Žodis ir Dvasia sutaria

 

Jei tikime, kad Šventoji Dvasia kažką daro pasaulyje, tai rasime ir Žodyje. Jei ne, tai ne Šventoji Dvasia. Jei tikime, kad kažkas yra Žodyje, pamatysime, kad Šventoji Dvasia per šimtmečius sutiko su tuo supratimu Kristaus kūne iki mūsų dienų.

 

Kalbant apie skyrybas ir tai, ką sakiau aukščiau, kaip manau, sako Žodis, leisk man paklausti tų, kurie skaito, kurie buvo vedę, išsiskyrę ir galbūt dar kartą susituokę: Ar Viešpats tebėra su jumis toks, koks buvo anksčiau? Ar jis kada nors elgėsi su tavimi kaip su antros klasės karalystės piliečiu, sulaikydamas nuo tavęs savo Dvasią? (O gal surinkimas( bažnyčia) ir surinkimo (bažnyčios) kultūra privertė jus taip pasijusti?)

 

Taigi, jei tai, ką pasidalinau, yra subalansuota, leiskite paklausti tų, kurie išsiskyrę, išsiskyrę ir ištekėję: Ar Šventoji Dvasia tebėra su jumis? Vis dar tave laimina? Jei atsakymas yra teigiamas, tai šį subalansuotą Žodžio supratimą patvirtina Šventoji Dvasia jūsų gyvenime.

 

Yra tokių, kurie kitaip supranta Žodį, manydami, kad išsiskyręs asmuo jokiomis aplinkybėmis negali tuoktis iš naujo. Vis dėlto Dievas žada dar kartą susituokti su Izraeliu Naujojoje Sandoroje. Ar negalime sekti Jo pavyzdžiu? Argi Dievo Dvasia su jumis ir jūsų palaiminimas nėra įrodymas, kad jis nemano apie jus kaip apie savo 2 klasės vaiką? Ar jis parodė malonę ir savo buvimą, kai jūs išgyvenote skyrybas? Argi jis dabar nėra su jumis? Tada ilsėkis. Jis yra su tavimi taikoje.

 

O kaip vadovavimas būti „vienos žmonos vyru“, pagal I Timotiejui 3: 12?

„Tegul diakonai (tarnai / tarnautojai) būna vienos žmonos vyrai, gerai vadovaujantys  savo vaikams ir savo namams“.

 

Iš šios eilutės kai kurios konfesijos ir mokytojai sako, kad jei žmogus išsiskyrė, jis (ar ji) negali vadovauti. Tačiau įgyvendinus šią logiką, diakonai turėjo būti vedę, todėl Paulius bus diskvalifikuotas kaip diakonas, nes jis buvo vienišas. Pažiūrėk, kaip ta logika žlunga?

 

Tai, apie ką kalbėjo Paulius, buvo poligamija, kuri buvo įprasta tą dieną. Daugelį vakarų šalių šokiruoja tai, kad sužinome, jog tai vis dar aktualu kai kuriose Afrikos dalyse, Viduriniuose Rytuose ir ypač Indijoje. Gana dažnai mes CWOWI  susiduriame su tais, kurie turi žmoną iš santuokų, sudarytų dar vaikystėje, taip pat su moterimi, kurią įsimylėjo suaugę. Kartais sutarta santuoka gali būti anuliuojama sumokėjus nuotakos šeimai didelę sumą, kad jie išsaugotų gerą vardą ir santuokos sutartis būtų nutraukta.

 

Galėčiau pasakyti apie buvusius musulmonus, kurie pastaraisiais metais atėjo pas Viešpatį, įskaitant vieną su 17 žmonų, apie kurį  paskutinį kartą girdėjau, ir dar vieną labai turtingą vyrą Vidurio Rytuose, turintį daugiau nei 35 žmonas. Galėčiau papasakoti apie sutartas santuokas iš Indijos ir Afrikos dalių, kai kurios sėkmingai veikė, kitos - ne.

 

Tačiau šie  klausimai yra aktualūs ir šiandien, kaip ir Pauliaus laikais, kai jis teigė, kad jei vedęs vyras nori eiti vadovavimo pareigas, jis turi turėti tik vieną žmoną. Vėlgi, tam sutinka Žodis ir Dvasia, aš matau tai beveik kas mėnesį čia, mūsų tinkle. Ei, žmonės, mes tik norime sugauti žuvis, o Dievas jas valo, juokinga.

 

Santrauka

Tikiuosi, kad skaitytojas mato Dievo malonę ir gailestingumą šioje srityje, netikėtose gyvenimo tragedijose, pavyzdžiui, skyrybose. Jo aukščiausias ir geriausias ketinimas, kaip sakė Jėzus, kad susivieniję jie lieka visam gyvenimui. Bet kai JIS vedė, jis taip pat turėjo numatyti pabėgimo būdą. Norėdami sukurti santuoką ydingiems žmonėms, jis taip pat turėjo paruošti pabėgimo būdą.

 

1 Korintiečiams 10: 13 sakoma, kad Dievas neleis mums būti išbandytiems aukščiau mūsų jėgų, to , ką sugebame, ir, kai tas išbandymas įvyks, paruoš kelią  pabėgti, kad galėtume ištverti. Kartais, kaip mokė Jėzus, kai vienas sutuoktinis užsikietina prieš kitą ir nėra kelio atgal, skyrybos yra Dievo būdas pabėgti. Dievas tai davė, nes Jis yra meilė, kad būtų nauja pradžia, kaip sakoma Mozės įstatyme. (Kuriam Jėzus negalėjo prieštarauti  ir neprieštaravo)

 

Jėzus niekuo neprieštaravo Mozės įstatymui, kurį Jis kaip Kristus Pats davė Mozei. Prisiminti, kad. Jėzus neprieštarauja sau, o NT yra pastatytas ant Senojo. Išsiskyrusi pora gali vėl tuoktis su kitais žmonėmis. pagal Mozės įstatymą. Jėzus sakė, kad tai nebuvo pirminis ketinimas, bet suteiktas dėl kietos širdies. Raskite savo ramybę tame. Ilsėkis tame.

 

Jei jums teko pasinaudoti Dievo „pabėgimu“ nepavykusioje santuokoje, žinokite, kad kaip Kristus tada buvo jumyse, jis yra ir jumyse dabar. Niekas nesumažėjo, nesumažėjo, dvasinis debesis virš galvos  ir nepažymėjo jūsų „nešvariu“. Įrodymas yra nuolatinis Jo maloningumas jums, nuolatinis buvimas jūsų gyvenime, jūsų širdyje, ir niekas negali to paneigti.

 

Atsiprašau, kad šis straipsnis  buvo toks ilgas, tai yra plati tema. Jei nesutinkate, jokių problemų, leiskite mums toliau bendrauti tomis temomis  dėl ko  sutariame. Jis priima mus ir jus, tačiau  yra pusiausvyra, taikoma „realiame gyvenime“ ir kurią Jo Dvasia patvirtina mūsų gyvenime. Nauja tema „Klausimai, kuriuos man užduoda“ kitą savaitę.

 

Iki tol, laiminu,

John Fenn

 

 

 

 

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.