Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2019 m. spalio 4 d., penktadienis

CWOWI Newsletter September 2019



2019 rugsėjo mėn.  CWOWI Naujienlaiškis

Sveiki,
Barbara paskambino man apie 2 valandą ryto į Sietlą, kur buvau išvykęs pirmadienį prieš savaitę, tai buvo 4 valanda ryto Oklohomos laiku. Nusiautė audra, ir kaip vėliau sužinojome, vėjo stiprumas buvo 110 mylių per valandą
(177 k/h), tūkstančiams dingo elektra, o šalia mūsų namo buvo išversta 12 didelių medžių ir keliolika mažesnių. Vėjo stiprumas į šiaurę nuo mūsų buvo pasiekęs 142 mylias per valandą (229k/h) ir prireikė savaitės, kol mūsų regione buvo visiškai atstatytas elektros tiekimas.

Vėliau sužinojome, kad praūžė F2 tornadas, ir atrodo, kad tai tiesa, nes daugelio medžių viršūnės buvo susuktos, o kadangi mūsų medžiai buvo nuversti ir gulėjo iš šiaurės į pietus kryptimi, tuo tarpu kaimyno, gyvenančio už 1 kilometro į šiaurę, medžiai buvo nuversti iš pietų į šiaurę kryptimi, nurodydami sukimosi kryptį.

Vėliau tą pačią dieną Barbara matė plastikinį šiaudelį įsuktą iki pusės į žemę visiškai statmenai. Mes buvome girdėję, kad tornadai gali į medžius įkelti šieną iš laukų kaip spyglius, tačiau nieko panašaus nebuvome matę.
2 medžiai, aukšti ir sveiki baltieji ąžuolai, nugriuvo tiesiai ant grindinio, jį suardydami, labai  mūsų namo kampo , kur Barbara miegojo. Kitas didelis  ąžuolas, aplink kurį buvo grindinys, buvo išrautas su šaknimis, ir tik grindinys, kuris juosė kamieną, sulaikė jį, kad nenugriūtų ant mano biuro. Buvo nugriautas stogo kampas ir sugadintas lietvamzdis. Kiti medžiai nuvirto ant mano sunkvežimio, visa padaryta žala dar skaičiuojama. Kiti medžiai virsdami sugriovė dalį mūsų privačios tvoros iš šiaurės ir pietų pusių. Dar vienas  ąžuolas užgriuvo ant kito medžio, kuris jį sulaikė nuo virtimo ant Kriso miegamojo ir vonios kambario. Dar kiti užtvėrė mūsų išvažiavimą. Mano biure buvo didelis panoraminis langas su vaizdu į ežerą, medžio, kuris sugriovė stogą ir lietvamzdį, šakos subraižė stiklą, tačiau jo nesuskaldė. Nuostabi malonė.

Barbara buvo labai sukrėsta – buvo tamsu, aš buvau už tūkstančio kilometrų, iš visų namo pusių nugriuvę medžiai neleido jai išvykti iš namų, nors aplinkui buvo nutrūkęs elektros tiekimas, mūsų generatorius veikė, o tai reiškė, kad mūsų namuose buvo elektra, vieninteliame name visame regione. 4 valandą ryto Sietlo laiku, 6 val. Oklohomos laiku, aš paskambinau į namus, mašinos draudimo agentūroms Oklohomoje, medžių išvežimo kompanijai, tvoros tvarkymo kompanijai ir kitoms, koordinuodamas darbus emocionaliai sukrėstai Barbarai, kur, kada ir kaip jiems atvykti – dėl audros 6 valandą ryto visi buvo atsikėlę ir dirbo.

Viena senyva pora buvo lovoje, kai per stogą ant jų namo užvirto medis, o didžiulė šaka nukrito ant jų lovos, prispausdama juos abu. Gelbėtojai turėjo panaudoti grandininius pjūklus, kad juos išlaisvintų – dėkui Dievui jie nebuvo labai sužeisti, tik įkalinti tarp šakų, juos prispaudusių prie čiužinio.
Kai tai baigėsi, mūsų draudimas padengė tik 1000$ medžių išvežimo kompanijoms, pateikusioms 10,800$ sąskaitą, sumos. Tačiau medžius reikėjo pašalinti tučtuojau – vien tik virš Kriso miegamojo kybantis medis galėjo bet kuriuo metu nukristi net neperspėjęs.

Kelias nuotraukas, kurias Barbara padarė tą rytą, įkėliau į Facebook‘ą , kai kurie mačiusieji, į kokią keblią padėtį buvome patekę, nusiuntė šiek tiek pinigų, bet mes turime dar padengti 5800$ sumą. Draudimas padengs didžiąją dalį tvoros, sunkvežimio, grindinio taisymo išlaidų – nors bus dar daug ir be draudimo padengtų – daug kiemo, namo tvarkymo darbų, kitų įvairiausių išlaidų už darbą ir tvarkymus – dauguma jūsų be abejonės esate patyrę panašių dalykų ir žinote, kad netgi su geriausiu draudimu lieka daug papildomų išlaidų, kurių draudimas nepadengia.

Mes labiausiai dėkingi, kad Barbara liko sveika. Mūsų kiemo išvaizda labai pasikeitė, bet mes turėsime malkų savo krosniai kelioms žiemoms, cha. Mes jau turėjome daug medžių ir nuolaužų pakrantėje, kurias atnešė neįprastai aukštai pakilęs ežero vanduo visą liepos mėnesį, o dabar mes turime milžinišką krūvą medžių ir šakų, kurios buvo atrinktos, supjaustytos, o likučiai sudeginti. Ką galėjau padaryti sugrįžęs namo, tai kurį laiką palaikyti Barbarą. Ji nuostabi ir viskuo pasirūpino su malone ir aiškumu, vadovavo medžių išvežimo komandoms, draudimo agentui, TV/telefono darbuotojams, bei kaimynui kuris savo grandininiu pjūklu išpjovė medžius nuo praėjimo, padarydamas kelią komandoms patekti į vidų, o jai išeiti iš kiemo, ir taip toliau. Dėkojame už visokią pagalbą, kurią suteikėte mums, prisidėdami prie sąskaitos padengimo, kurios draudimas nepadengė. Nuotraukos yra mūsų internetiniame puslapyje www.cwowi.org pavadinimu „Updates from around the network“ (Atnaujinimai iš viso tinklo). Norėdami tai rasti paeikite šiek tiek žemyn nuo namų puslapio, jos yra dešinėje pusėje.

Konferencija Naujojoje Anglijoje Mančesteryje, Naujajame Hempšyre spalio 11-13
Vis dar turime kelias laisvas vietas, jeigu norėtumėte atvykti, tačiau artėja rezervacijos pabaiga. Galite nueiti į mūsų internetinį puslapį, kur rasite smulkesnę informaciją ir galėsite užsiregistruoti.
Pradėsime nuo pasisveikinimo su kepsniais gryname ore Tomo ir Silvijos namuose penktadienio vakarą, šeštadienis bus skirtas mokymui, asmeninei maldai ir šlovinimui. Po pietų aš pasidalinsiu keliais Viešpaties aplankymais. Kalbėsimės apie pranašiškus dalykus, tai pat bus klausimams – atsakymams skirtas laikas. Sekmadienio rytas bus kaip namų surinkime, tačiau užtikriname, kad kiekvienas galės paprašyti maldos, stebėsime, ką Viešpats kalba per kiekvieną ir kiekvienam. Tai taip pat yra gera galimybė susitikti su kitais, esančiais tame pačiame dvasiniame puslapyje šiame regione.

Melskitės už mus
Nuoširdžiai sakome, esame pavargę. Kiek daug visko įvyko nuo kovo mėnesio iki dabar! Kovo mėnesį vykome į Suomiją, gegužės-birželio pradžioje buvome EU konferencijoje Olandijoje, patyriau 2 širdies procedūras, kurios pasibaigė liepos mėnesį defibriliatoriaus/stimuliatoriaus įstatymu. Rugpjūčio mėnesį buvo JAV vidurio vakarų konferencija Wiskonsine, po savaitės užklupo audra ir likęs rugsėjis bus kupinas valymo, taisymo ir atstatymo darbų. Spalio mėnesį vyks mūsų konferencija JAV, Naujojoje Anglijoje... tada pailsėsime!
Mes LABAI vertiname jūsų maldas, jūsų palaikymą, ir mums šiuo metu viso to reikia.

Dievo mirktelėjimai
Mes dėkingi, kad tarp tūkstančio medžių ir namų bei kitų statinių, sugriautų mūsų regione, niekas nežuvo. Mes turėjome per prievartą kreipti savo mintis prie Kristaus, kad išlaikytumėm dėkingumą ir žvelgtumėm į gerus dalykus. Mūsų namai išliko, Barbara išliko, man liepos mėnesį įstatė defibriliatorių, mūsų sūnui Braijenui, kuris dirba kartu su mumis, prieš kelias savaites sėkmingai atliko nugaros operaciją, reikalai su Krisu teka sava ramia vaga, kaip ir jo sveikata – yra daug dalykų, už kuriuos galime būti dėkingi!

Vakar mes su Krisu buvome išvykę, kaip paprastai penktadieniais, tėvas su sūnum, ir kai atvykome prie sąvartyno/perdirbimo punkto, kad išmestumėm savo šiukšles, šiukšlių mašina kaip tik tuštino didžiulius metalo surinkimo konteinerius. Vairuotojas privažiavo prie pat konteinerio, tada su iš sunkvežimio priekio išlindusiomis keltuvu-šakėmis paėmė konteinerį, iškėlė jį į viršų ir išvertė jo turinį į sunkvežimio galą, kad suspaustų medžiagas, tada labai triukšmingai, kas Krisui patinka, vėl pastatė konteinerį į vietą.

Tai Krisui suteikė 25 minutes tyro džiaugsmo ir pramogų. Aš buvau dėkingas ir apstulbęs, kaip per visus praėjusių savaičių, mėnesių įvykius pasireiškė Tėvo ištikimybė, kaip ir visiems žinomas Kriso posakis: „Viešpačiui tiesiog patinka sunkvežimiai.“

Tėvas ir Viešpats atrodo mėgaujasi mažais dalykais. Lyg Dievas merktų mums akį asmeniškuose dalykuose, vien tam, kad atpažintumėm, jog Jis yra čia, darbuojasi, kreipia mūsų žingsnius, ieško mažų dalykų, kai tuo tarpu mes sprendžiame „dideles“ problemas. Ir vis dėlto klausiu savęs, gal šie maži akies mirktelėjimai, ir YRA „dideli“ dalykai. Kadangi šie maži gestai mums padeda pakoreguoti mūsų nuostatas didelių dalykų, su kuriais turime susidoroti, atžvilgiu.

Aš kaip tik pradėjau savo kassavaitinių minčių seriją „Kaip save patvirtini?“, o tai yra tobulas pavyzdys. Kas patvirtina mūsų tikėjimą, kas mus patvirtina, kad visa kuo tikime ir žinome - tiesa, yra tiesa? Man šie maži Dievo akies mirktelėjimai yra raktas. Tai lyg duonos trupiniai, vedantys namo ilgu keliu, kiekvienas patvirtinantis, kad esame teisingame kelyje.

Kokiu būdu pastaruoju metu Dievas jums pamerkė? Įsižiūrėkite į tai, prisiminkite ir dėkokite Jam už tai. Pasilikite šiame dėkingume.
Labai daug naujienų! – dėkojame, kad esate mūsų gyvenime!
Laiminame,
 John & Barb

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.